A James Webb olyan galaxisokat talált, melyeknek a csillagászok szerint nem kellene létezniük

2023. február 24.
36.6351
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Egy nemzetközi kutatócsapat a James Webb űrteleszkóp segítségével sikerült nagyon mélyre néznie az űrben és több olyan hatalmas, feltehetőleg galaxist fedeztek fel, amelyek 500 és 700 millió évvel az univerzumot létrehozó ősrobbanás után léteztek, de nem szabadna ott lenniük.

A tudósokat nagyon meglepte az a felfedezés, amit a James Webb űrteleszkóppal sikerült megfigyelniük. Ez szembe megy a korábbi elméletekkel, ugyanis a most felfedezett galaxisok sokkal masszívabbak, mint amit eddig feltételeztek a kutatók. Eddig úgy gondolták, hogy kezdetben csak porból és csillagokból álló kis felhőként kezdődtek, majd idővel növekedtek.

A csillagászok arra számítottak, hogy csak apró, fiatal, bébigalaxisokat fognak találni, ám nem így lett. Természetesen a csillagászok tisztában vannak a James Webb korlátaival, így későbbiekben kiderülhet az is, hogy nem galaxisokat, hanem csak elhomályosult szupermasszív fekete lyukakat láttak. A tanulmány azonban kifejti, hogy univerzumunk kezdeti időszakában a csillagok tömege akár százszor nagyobb is lehetett, mint azt korábban gondoltuk.
4 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 5 hónapja és 1 napja

Milyen jó hogy felküldték, legalább kicsit bővül az a minimális ismeret...

válasz erre

Fikarc

1 éve, 5 hónapja és 1 napja

Újabb megfejtendő rejtvény. mosolygó smiley

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 5 hónapja és 1 napja

Millió meglepetés lesz még odakint... mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

1 éve, 5 hónapja és 1 napja

Jó, hát a csillagászok, meg az ő elméleteik...

válasz erre