A Hyundai és a Kia 200 millió dollárral kártalanítja ügyfeleit a tiktokos autólopások után

2023. május 20.
22.9091
csirkee profilja, adatai
csirkee
A két dél-koreai autómárka nagy árat fog fizetni hamarosan a TikTok-on elterjedt kihívás miatt, mely egy súlyos biztonsági rést tárt fel és rengeteg amerikai ügyfél autóját emiatt ellopták vagy megrongálták, ugyanis egy 200 millió dolláros alappal fogja kártalanítani a pórul járt tulajdonosokat.

Az elmúlt két évben megnövekedett az Egyesült Államokban a Hyundai és Kia autók lopása, miután a TikTok-on egy vírusvideó - "Kia Challenge" - megmutatta milyen könnyű ellopni azokat a járműveket, melyek 2011, illetve 2016 és 2021 között gyártott a két cég. A tulajdonosok mindeközben csoportos pert indítottak a gyártók ellen, akikkel most végre sikerült megegyezni.

Erre egy 200 millió dolláros - közel 70 milliárd forintos - alapot hoztak létre, melyből kártalanítani fogják azokat a tulajdonosokat, akiknek ellopták az autóját vagy megrongálták azt és a biztosító nem fizetett nekik. Illetve fedezik a biztosítási önrészeket, a magasabb biztosítási díjakat és az egyéb kapcsolódó költségeket. Állítólag nagyjából 9 millió amerikai Hyundai- és Kia-tulajdonost kell majd kártalanítani. Mindezek mellett egy szoftverfrissítéssel orvosolják a problémát, melyet természetesen ingyenesen fognak elvégezni a márkaszervizekben.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

11 hónapja, 3 hete és 5 napja

Erről nem is hallottam. meglepett smiley Viszont durva hogy más országokkal nem foglalkoznak.

válasz erre

Kisfaludy82

11 hónapja, 3 hete és 5 napja

Kemény sztori! meglepett smiley

válasz erre

betyár

11 hónapja, 3 hete és 5 napja

Kemény sztori.

válasz erre

Levi87

11 hónapja, 3 hete és 6 napja

Erről nem is hallottam. meglepett smiley Ez nagyon durva!

válasz erre

techiii

11 hónapja, 3 hete és 6 napja

Erről olvastam. Azért kemény hogy egy USB-vel fel lehetett törni.

válasz erre