A Huawei titokban kutatásokat finanszírozott Amerikában, miközben tiltólistán szerepelnek

2024. május 03.
17.6422
csirkee profilja, adatai
csirkee
Néhány éve biztonsági kockázatnak könyvelték el a kínai technológiai óriást az Egyesült Államokban, emiatt tiltólistára (feketelistára) került, azonban a Bloomberg értesülései szerint a Huawei ennek ellenére titokban kutatásokat finanszírozott az országban egy alapítványon keresztül.

A magazin szerint a Huawei olyan élvonalbeli egyetemeken is pénzelt kutatásokat, mint például a Harvard, és a pénzt egy független, washingtoni székhelyű kutatóalapítványon, valamint a tudósok számára kiírt versenyeken keresztül juttatták el. A techvállalat már dollár milliókat költött olyan kutatásokra, melyek előnyhöz juttathatják Kínát a védelmi szerződések és a kereskedelmi érdekek tekintetében egyaránt.

A Huawei szóvivője a Bloombergnek elmondta, hogy a vállalat és az Optica Alapítvány - ezen keresztül pénzelték az amerikai kutatásokat - a globális kutatás támogatására és az akadémiai kommunikáció előmozdítására hozta létre a versenyt, és azt mondta, hogy azért maradtak névtelenek, hogy ne tekintsék valamiféle promóciónak. Az Optica vezérigazgatója, Liz Rogan szerint sok adományozó szeret névtelen maradni, ebben semmi szokatlan dolog nincs.
értesülései szerint a Huawei ennek ellenére titokban kutatásokat finanszírozott az országban egy alapítványon keresztül.'>
3 hozzászólás

petrovicsz

2 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ügyes próbálkozás volt. mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 hete és 5 napja

Próbálkoznak ezerrel. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 3 hete és 5 napja

Hát akkor még jobban fogják őket szopatni. röhögő smiley

válasz erre