A hosszútávú űrrepülés merevedési zavarokat okozhat

2023. november 23.
19.8051
csirkee profilja, adatai
csirkee
Azt már régóta lehet tudni, hogy az emberi szervezetre nincs túl jó hatással a mikrogravitációs környezet hosszútávon, ugyanis tönkreteheti a csontokat, az izmokat, valamint szív- és látásproblémákhoz is vezethet, ám egy friss tanulmány szerint a férfiaknál erekciós zavarokat is okozhat.
 

Az űrhajósok szexuális egészségével kapcsolatos tanulmányok meglehetősen korlátozottak, pedig a szexuális egészség az általános egészség fontos része. A Floridai Állami Egyetem kutatói 43 hím patkányból álló csoporton szimulálták a mikrogravitáció hatásait több mint egy éven keresztül, mely során a NASA Space Radiation Laboratory GCR szimulátorát is használták.

A kísérleteket követően a kutatók megvizsgálták az állatokat és arra jutottak, hogy több oxidatív stresszt és a vérerek beszűkülését mérték a pénisz körüli szövetekben azoknál az állatoknál, amelyek sugárterhelésnek voltak kitéve. A kutatók úgy vélik, hogy ezt embereken is vizsgálni kellene, ám a NASA egyelőre nem szeretne ezzel a kérdéssel foglalkozni, az amerikai űrügynökség hivatalosan tiltja az asztronautáknak, hogy szexuális tevékenységet végezzenek az űrben, valamint a fogantatást.
tanulmány szerint a férfiaknál erekciós zavarokat is okozhat.'>
4 hozzászólás

TEchie

3 hónapja, 6 napja

Szerintem pont le****ják amúgy.

válasz erre

Fikarc

3 hónapja, 6 napja

Nekem megérné, ha kijuthatnék az űrbe...

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 1 hete

Mivel tiltva van nekik a szex, így nem akkora tragédia. Hacsak nem marad meg később is.

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 1 hete

Roppant kellemetlen mellékhatás.

válasz erre