Advertisement

A hírek szerint a Tesla egy újratervezett Model 3-on dolgozik

2022. november 29.
46.7921
csirkee profilja, adatai
csirkee
A legfrissebb autóipari pletykák szerint a Tesla már javában dolgozik egy újratervezett Model 3 elektromos szedánon, ami egy kicsit olcsóbb lesz az elődjénél - néhány extra dolgot kispórolnak majd - és talán még vonzóbb lehet a vásárlók számára.

A Reuters beszámolója szerint a Highland kódnévre keresztelt új modell kevesebb belső alkatrészt és kissé átalakított külsőt tartalmaz majd, melynek egyik célja a gyártási költségek csökkentése. A források szerint az új modell gyártása 2023 harmadik negyedévében kezdődik meg a Tesla sanghaji Gigafactory-ban. A későbbiekben pedig a márka kaliforniai fremonti gyárában is elkezdik majd összeszerelni ezeket az új autókat.

A Model 3-at eredetileg egy olcsóbb, nagyobb tömegek számára elérhető autónak tervezték, ám hamar elszabadultak a gyártási költségek, így jelenleg 46 990 dollárnál kezdődik a modell ára - ez most nagyjából 18 millió forint. Egyelőre nincsenek pontos információk, hogy milyen lesz az újratervezett elektromos jármű, de valószínűleg sokkal puritánabb lesz belülről, mint az eddig ismert.
4 hozzászólás

Porthos

2 hónapja, 6 napja

Komoylan felkúszott az ára.

válasz erre

inkognito

2 hónapja, 1 hete

Még ennél is fapadosabb lesz?! Az nagyon gáz.

válasz erre

Mordorer

2 hónapja, 1 hete

Messze nem ér ennyit az autó...

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 1 hete

Fapados **** mind.

válasz erre