A héten érkezik az LTS támogatású friss Linux Mint

2019. július 29.
11.0822
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Tina (ugyanis így nevezték el a Linux Mint legfrissebb még fejlesztés alatt álló újdonságát) hamarosan megjelenik a stabil csatornában, az igazi vonzereje pedig a támogatási ciklusban rejlik.

A Linux Mint 19.2-es verziószámmal megáldott újdonsága ugyanis az Ubuntu éppen aktuális LTS, tehát hosszú támogatási időszakkal rendelkező variánsára építkezik, így a biztonságos használat is átlag feletti lesz.

Erre pedig már nem kell sokat várni, hiszen már javában tesztelik a Cinnamon 4.2 asztali környezettel szerelt operációs rendszert, sőt ez utóbbi pár hét múlva egy szintén megjelenő másik népszerű forkban is visszaköszön.

Ez a Debian gerincét magáénak tudó LMDE 3 lesz, ami heteken belül landol majd, míg a fentebb említett Linux Mint 19.2 már a héten tölthetővé válik.
2 hozzászólás

rDAVE

5 éve, 4 hónapja és 26 napja

Porthos írta:
Jobbb későn mint soha, csak sikerült portolni pár hónap alatt! röhögő smiley
Félreérted... Ez nem az első Linux Mint az Ubuntu 18.04 LTS alapjain. Tavaly júniusban jött ki a 19, decemberben a 19.1 és most a 19.2. Nem kötelező frissíteni, lehet maradni a 19-en is vagy 19.1-en.
A Debian alapú LMDE 3 meg kint van már, de a 19.2 megjelenése után fognak arra koncentrálni, hogy az is megkapja a Cinnamon 4.2-öt és más újdonságokat. Ott nincs több DE vagy több verzió.

válasz erre

Porthos

5 éve, 4 hónapja és 26 napja

Jobbb későn mint soha, csak sikerült portolni pár hónap alatt! röhögő smiley

válasz erre