A hatóságok nem engedélyezik a további 30 000 Starlink műhold felbocsátását

2022. december 04.
55.0331
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Jelenleg több ezer a SpaceX által fellőtt Starlink műhold kering a Föld körül, melyek az előfizetők számára biztosít műholdas internetet, de ezekből még többet szeretne a vállalat az űrbe bocsátani a jövőben, ám a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) ezt most megakadályozza.

A napokban Elon Musk vállalata engedélyt kapott arra, hogy további 7500 Starlink műholdat telepítsen és működtessen, ám a SpaceX további 30 000 ilyen eszközt szeretne a jövőben telepíteni, amire már nemet mondott a hatóság. Az FCC az orbitális törmelékkel és az űrbiztonsággal kapcsolatos aggodalmakra hivatkozott, ami érthető, hiszen egyre több ilyen szerkezet lesz az űrben.

A Starlinknek eddig több tízezer felhasználója van az Egyesült Államokban, akik havi 110 dollárt fizetnek a szolgáltatásért, azaz körülbelül 42-43 ezer forintot. A SpaceX engedélyt kért egy 29 988 műholdból álló hálózat működtetésére, amelyet második generációs vagy Gen2 Starlink konstellációként ismernek, hogy az internetet olyan területekre sugározzák, ahol alig vagy egyáltalán nincs internet-hozzáférés. Valószínűleg egy kis lobbizás után engedélyt fog kapni Elon Musk cége, de egyelőre le lett állítva a projekt.
3 hozzászólás

techiii

1 éve, 5 hónapja és 3 napja

Butaság lenne ennyit felengedni.

válasz erre

Porthos

1 éve, 5 hónapja és 3 napja

Végre győzött a józan ész..

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 5 hónapja és 4 napja

NAVÉGRE!!!!!!

válasz erre