Ismét egy nagy DDoS támadás érte a Google-t

2022. augusztus 20.
26.6341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Továbbra is az egyik legnépszerűbb támadási forma a webhelyeken a terheléses támadás, azaz a DDoS, amikor másodpercenként annyi lekérést próbálnak a hackerek, hogy azzal túlterhelik a szervert, ami leáll, most a Googlenek kellett egy ilyet elhárítania.

A vállalat egy blogbejegyzésben árulta el, hogy sikerült egy HTTPS DDoS támadást elhárítani, amely állítólag 46 millió kérés/másodpercnél tetőzött, ami 76%-kal nagyobb az előzőhöz képest, ezzel pedig új rekordot állítottak be a hackerek. Korábban éppen egy hasonló támadásról írtunk, ott még "csak" 26 millió kérés/másodperc volt. A Google támadás 69 percig tartott, de ez idő alatt nem sikerült a hackerek terve és végül fel is adták a dolgot.

Az adatok szerint egy nagyon erős botnetet használtak a hackerek, akik 5256 forrás IP-t használtak, amelyek 132 országból származtak. Ez bizony komoly erőforrásnak számít és nagyon ritka is, de egy Google szintű vállalatot csak így érdemes betámadni. A támadás titkosított kéréseket (HTTPS) használt, ami azt jelenti, hogy extra számítási erőforrásokat igényelt az előállítása.
6 hozzászólás

login_password

2 éve, 1 napja

Azért jó h sikerült nekik ezt is kivédeni.

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 1 napja

Jól bírta, észre sem vettem hogy gond lenne.

válasz erre

Porthos

2 éve, 1 napja

Gondolom ekkora terhelés azért nekik is érződik, de alapvetően brutális teljesítmény lehet ott, szóval, lehet meg sem terheli túlzottan.

válasz erre

marco

2 éve, 2 napja

silvanus írta:
Vajon a számba jöhető három(?) ország közül melyik lehetett? mosolygó smiley
Mindegyik. mosolygó smiley

válasz erre

zender

2 éve, 2 napja

Azok a szerverek azért csak kibírják... mosolygó smiley

válasz erre

silvanus

2 éve, 2 napja

Vajon a számba jöhető három(?) ország közül melyik lehetett? mosolygó smiley

válasz erre