A Google megsemmisíti a Chrome inkognitómódjából gyűjtött böngészési adatokat

2024. április 02.
28.4291
csirkee profilja, adatai
csirkee
Néhány éve derült fény arra, hogy a keresőóriás népszerű webböngészője, a Chrome inkognitómódban is gyűjtött adatokat a felhasználókról, miközben a vállalat éppen az ellenkezőjét nyilatkozta, emiatt egy 5 milliárd dolláros pert indítottak a cég ellen, ám fizetés helyett inkább más módot választ a Google.

A The Wall Street Journal információi szerint a Google megsemmisíti a helytelenül összegyűjtött "adatpontok milliárdjait", azaz a felhasználókról gyűjtött adatokat, és frissíti az adatgyűjtési nyilatkozatait. Mindezek mellett még bevezet egy olyan beállítást, amely alapértelmezés szerint blokkolja a Chrome harmadik féltől származó cookie-jait a következő öt évben.

A 2020-ban indított per azzal vádolta a Google-t, hogy félrevezette a Chrome-felhasználókat azzal kapcsolatban, hogy az inkognitómódban való böngészés mennyire privát. A kereset eredetileg felhasználónként 5000 dollár kártérítést kért - összesen 5 milliárd dollárt - a szövetségi lehallgatással és a kaliforniai adatvédelmi törvényekkel kapcsolatos állítólagos bűncselekmények miatt. A vállalat az összeg megfizetése helyett az adatok teljes megsemmisítése mellett döntött.
3 hozzászólás

Fikarc

3 hónapja, 3 hete és 4 napja

röhögő smiley és ezt ki hiszi el nekik?!

válasz erre

betyár

3 hónapja, 3 hete és 4 napja

És mi garantálja, hogy tényleg törlik az adatokat?

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 3 hete és 4 napja

Hatalmas! röhögő smiley De végülis ez is egy megoldás.

válasz erre