A Google leállás háttere

2014. január 25.
7351
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Zel profilja, adatai
Zel
Minden bizonnyal kevesen vannak, akik kimaradtak a tegnapi Google leállásból, ami több szolgáltatást érintett.

De vajon mennyi azon felhasználók száma, akik kíváncsiágukat kielégítve böngészték a világhálót válasz után kutatva?!
Az utóbbi időben több kisebb-nagyobb gubanc volt a Google backend rendszerében, így hasonlóan az eddigiekhez, a keresőóriás a hivatalos blogján ismertette mi is történt tegnap. A hivatalos bejegyzés szerint egy belső szoftverhiba volt a forrás, ami leegyszerűsítve annyit tett, hogy a felhasználók kéréseit figyelmen kívül hagyta, így okozva fejetlenséget több szolgáltatás működésében.
Az üggyel kapcsolatban a Google egyik mérnöke is megszólalt, aki kicsit kiegészítette az előző változatot. Ben Treynor elmondása alapján, az egyik algoritmus, amely egy konfigurációs fájlt generál, hibás paraméterekkel töltötte fel azt, így az egyes rendszerek közt helytelen kommunikáció ment végbe. Hozzáfűzte még, hogy dolgoznak olyan megoldáson, amely a jövőben segít elkerülni a hasonló leállásokat.

A probléma nagyjából egy óra alatt rendeződött, ez a idő alatt a legtöbben a Gmail hibájáról panaszkodtak Twitteren, de a bug érintette még a Hangouts-ot a Calendar-t és a Google+-t is. A tweet-özön között volt egy érdekes bejegyzés is, melyben a Yahoo próbált ércelődni a Google bakiján. Ez utóbbi miatt nem sokkal később törölték az üzenetet és elnézést kértek.
nincs még hozzászólás