A Google ígéri, a jövőben biztonságosabbak lesznek az androidos mobilok

2023. október 20.
20.5931
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az androidos mobilok nagyon népszerűek világszerte, hiszen több gyártó is ezt az operációs rendszert használja termékein, ám sajnos sokkal több veszélynek vannak kitéve, mint az iPhone-ok, a Google azonban azon dolgozik, hogy a jövőben elkerülje a fertőzött applikációk telepítését.

A vállalat továbbfejlesztette Play Protectet funkcióját, mely igyekszik megvédeni a felhasználókat a veszélyes alkalmazásoktól. A platformot valós idejű keresési funkcióval fogják ellátni, ami ennek köszönhetően napi 125 milliárd ellenőrzést fog elvégezni. További bíztató hír, hogy nem csak a Play áruházból letöltött appokat fogja vizsgálni, hanem a külső forrásokból származó fájlokat is.

A Google folyamatosan igyekszik fejleszteni a szoftverüket, hogy minden eddig ismert trükköt és veszélyt felismerjen, ám így is egészen biztosan lesznek olyan alkalmazások, melyek csak telepítést követően hívják le a veszélyes kódokat. A valós idejű ellenőrzés már elérhetővé vált Indiában és néhány kiválasztott országokban, de a következő időszakban világszerte is bevezetésre kerül.
3 hozzászólás

Fikarc

1 hónapja, 3 hete

Aki nekik hisz, az egész egyszerűen naiv. Hihetetlen ótvar egy rendszer.

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 3 hete

Hát hogyne, hiszünk nekik!

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 hete

Ahhhaaaaaa...

válasz erre