A Google engedély nélkül ad hozzáférést a rendőrségnek az otthoni kamerákhoz

2022. július 27.
30.3351
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Egyre több hétköznapi ember vesz a lakásába okosotthon kamera rendszert, hogy biztonságban tudja értékeit, ám vannak olyan vállalatok, akik engedély nélkül biztosítanak hozzáférést a rendőrség számára a kamerák felvételeihez, többek között a Google is.

Az Arlo, az Apple, a Wyze, az Anker's Eufy tulajdonosok megnyugodhatnak, az ő rendszereik nem adnak hozzáférést a hatóságoknak - kivétel hivatalos papír vagy bírósági végzés -, ezzel ellentétben a Google és az Amazon okosotthon rendszerei már annál inkább. A CNET nemrégiben felfedezte a Google adatvédelmi szabályzatában, hogy a bűnüldöző szervek engedély nélkül hozzáférhetnek a Nest-termékek adataihoz "vészhelyzetek" esetében.

A magazinnak nyilatkozott egy nevét elhallgató forrás, miszerint próbálják időben értesíteni a felhasználókat, ha veszély esetén a hatóságoknak át kell adniuk azonnal a kamerafelvételeket, de ez nem mindig jön nekik össze. Az Apple és az Anker's Eufy esetében még maguk a cégek sem férnek hozzá a felhasználóik adataihoz, ugyanis ők végpontok közötti titkosítást használnak.
5 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 3 hónapja és 1 napja

Meglepődött BÁRKI?

válasz erre

Porthos

1 éve, 3 hónapja és 1 napja

Az kemény.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 3 hónapja és 1 napja

Eufy jó is, nekünk az van külső és belős kamerának is.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 3 hónapja és 1 napja

A nagy hős Google, szép.

válasz erre

petrovicsz

1 éve, 3 hónapja és 2 napja

Tipikus Google.

válasz erre