A Google átnevezte Bard AI chatbotját Geminire

2024. február 09.
16.3961
csirkee profilja, adatai
csirkee
A keresőóriás a Microsoft példáját követve átnevezte AI-márkáját, megszűnik a Bard és a Duet AI, helyette mostantól a Gemini nevet viselik a Google multimodális AI modelljei, mindeközben pedig megérkezett az Android-alkalmazás fizetős verziója.

A Gemini 40 nyelven érhető el az interneten, ráadásul most már Android-alkalmazás is érkezett hozzá, amivel a felhasználók akár lecserélhetik a Google Assistant-t, mint alapértelmezett asszisztenst a készülékükön. Mindezek mellett a Gemini képes a frissen készített fotókhoz leírást generálni, vagy további információkat kérhetünk a képernyőn megjelenő cikkről.

A Gemini alkalmazáson keresztül a gyakran használt Asszisztens funkciókat is elérhetők, a hívások kezdeményezésétől és az időzítők beállításától, egészen az okosotthon eszközök vezérléséig. Ami az iOS verziót illeti, egyelőre nem lesz külön Gemini alkalmazás, ehelyett a Google alkalmazáson keresztül lehet majd elérni, ha megérintjük a Gemini gombot.Mindezek mellett elérhetővé vált már 150 országban angol nyelven a Gemini Advanced, havi 20 dollárért - ennyibe kerül a Microsoft Copilot Pro előfizetése -, amiért cserébe Google One Premium előfizetést kapunk, 2 TB tárhelyet és a VPN-t is. Az előfizetők a közeljövőben olyan alkalmazásokban is használhatják a Geminit, mint a Gmail, a Dokumentumok és egyéb alkalmazások.

3 hozzászólás

Hentes

2 hónapja, 2 hete

Egyelőre nem sok értelmét látom egyébként egy ChatGPT mellett...

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 2 hete és 1 napja

Havi 20 dollár, köszi. röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

2 hónapja, 2 hete és 1 napja

Micsoda erőteljes változás. röhögő smiley

válasz erre