Advertisement

A Google anyavállalata, az Alphabet 12 000 állást szüntet meg

2023. január 20.
52.0501
csirkee profilja, adatai
csirkee
Újabb elbocsátási hullám vette kezdetét, miután tavaly már több ezer embert rúgtak ki a szektorban - a napokban kiderült, hogy a Microsoft több ezer munkavállalójától szabadul meg, most a Google anyavállalatáról, az Alphabetről derült ki, hogy több ezer állást szüntet meg.
Advertisement

Egy vállalaton belüli levelezésből derült ki, hogy a Google világszerte a munkavállalói 6%-tól fog megszabadulni a következő időszakban, mindezért teljes felelősséget vállalat Sundar Pichai, az Alphabet vezérigazgatója. A hírek szerint olyan munkaköröket érintenek a mostani elbocsátások, mint például a HR és a mérnöki területek.

Pichai kör e-mailjében megköszönte az alkalmazottaknak, hogy olyan keményen dolgoznak a vállalatnál, és hozzátette, hogy hozzájárulásuk felbecsülhetetlen volt az elmúlt időszakban. És bár tudja, hogy nehéz lesz sokak számára az átállás, de minden eszközükkel megpróbálják segíteni és támogatni azokat, akiktől most a vállalat megszabadul.
Advertisement
4 hozzászólás

Fikarc

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Milyen mérnökök lehetnek náluk?

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Jó, a HR hát finoman szólva is olyan munkahely, amihez nem kell sok kolléga, a mérnökök meg nem sok mindent mutattak fel az utóbbi időben, amit igen, az is elbukott. Szóval tökéletesen megértem.

válasz erre

Mordorer

2 hónapja, 2 hete

Az kemény. Mondjuk annyi projektjük szűnik meg állandóan hogy nem is csodálom.

válasz erre

techiii

2 hónapja, 2 hete

Az nem kevés ember.

válasz erre