A Google állítólag egy új, AI-alapú keresőmotort fejleszt

2023. április 17.
25.3961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A világ legnépszerűbb keresőmotorja a Google, ahol bárki rátalálhat arra, amire éppen kíváncsi, ám a ChatGPT, valamint a Microsoft új Bing keresője egy teljesen új helyzetet teremtett a piacon, amire a keresőóriásnak reagálnia kell és állítólag éppen ezért kezdett el dolgozni egy új keresőn.

A The New York Times szerint a Google egy olyan keresőszolgáltatás létrehozásán dolgozik, amely megpróbálja előre megjósolni, hogy mit akar majd a felhasználó, ehhez pedig szüksége lesz a mesterséges intelligenciára. Így a jelenleginél egy sokkal személyre szabottabb élményt tudna kínálni felhasználóinak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az új keresőmotor mikor készülhet el, hiszen a vállalat egy "Magi" kódnéven futó frissítőcsomagon dolgozik, mely a jelenlegi keresőt turbózná fel Mesterséges intelligencia-funkciókkal. Ezek közé tartozik egy chatbot, amely szoftvermérnöki kérdésekre válaszol, és kódrészleteket generál. A cég kísérletezett egy olyan funkcióval is, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy chatbot-beszélgetésen keresztül keressenek zenét. A Google állítólag a következő hónapban tervezi bejelenteni a Magit.
3 hozzászólás

Porthos

1 éve, 4 hónapja és 4 napja

Nehezen tudom elképzelni hogy bármi is tudja előre mit szeretnék. Maximum ha nézegeti a Chrome hogy éppen mit olvasok, nyitok egy kereső ablakot és feltételezi, az éppen olvasott témával kapcsolatban keresek majd. Ezt el tudom képzelni, de ez meg nem MI.

válasz erre

techiii

1 éve, 4 hónapja és 4 napja

Honnan tudná, hogy mit akarok? Ahhoz hallgatóznia kell, amit meg is tesznek.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 4 hónapja és 5 napja

Ehh, hát kíváncsi leszek én erre...

válasz erre