A gázai övezetből származó hackerek támadják a fontosabb izraeli cégeket

2023. október 09.
17.9501
csirkee profilja, adatai
csirkee
A hétvégén komoly háborús helyzet alakult ki, miután a Hamasz megtámadta Izraelt, már most több száz halottja van a vérengzésnek és a legfrissebb hírek szerint ez a konfliktus átterjedt az online térbe is, ugyanis folyamatos hacker támadás éri az izraeli magánszektor energia-, védelmi és telekommunikációs cégeit.

A Microsoft kutatói szerint a Storm-1133 nevű csoport kiberhadviselésben vesz részt, mellyel a Hamaszt kívánják segíteni. Az említett cégek mellett a hackerek a Fatahhoz, a ciszjordániai palesztin nacionalista és szociáldemokrata politikai párthoz kötődő entitásokat is célba vették.

A támadás célja, hogy minél több érzékeny információt szerezzenek meg, valamint rosszindulatú, kémprogramokat telepítsenek az ellenség eszközeire. A Microsoft nem nevezte meg a megcélzott cégeket, és azt sem közölte, hogy a támadások mennyire voltak sikeresek. A hétvégén az izraeli-palesztin konfliktus kiéleződött, mivel több hackercsoport megtámadta az izraeli kormányzati webhelyeket és informatikai rendszereket, köztük a híres Ghost of Palestine-t is - írja a The Hacker News.
3 hozzászólás

Porthos

9 hónapja, 3 hete és 5 napja

Hogy ez a régi mennyire instabil, döbbenet.

válasz erre

CharlieFirpo

9 hónapja, 3 hete és 6 napja

Szomorú hogy nincs nyugi a világban.

válasz erre

zender

9 hónapja, 3 hete és 6 napja

Nyomorultak. dühös smiley

válasz erre