A francia kormány tiltja a Windows mobilokat

2013. szeptember 16.
3.9751
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Pár napja számoltunk be arról, hogy a Franciaországi kormány szigorúan korlátozza a mobil és net használatot az előírt területeken.

Most a Windows alapú mobilokra is nemet mondanak épp az NSA miatt.

Franciaország az amerikai NSA-botrány miatt megtiltja a kereskedelemben kapható mobil eszközök használatát az államigazgatásban. A Jean-Marc Ayrault miniszterelnök hivatalának vezetője által kiadott körlevél szerint hivatalos használatra kizárólag a francia Thales hadiipari vállalat által kifejlesztett Teorem mobiltelefon készüléke engedélyezi. A francia L?Express? beszámolója szerint a nemzetbiztonsági szempontból legfontosabb négy minisztériumnál, a honvédelmi, a belügy-, a külügy- és a gazdasági minisztériumnál már 2300 darab Teorem mobiltelefon van használatban. A készülék azonban viszonylag nagy mérete miatt nem igazán népszerű használói körében, emellett türelmüket is igénybe veszi, mivel a biztonságos kapcsolat létesítése is viszonylag hosszú időt vesz igénybe. Az Anssi francia kiberbiztonsági hivatal Hermés kódnév alatt már 2007-ben kifejlesztett egy Windows operációs rendszeren futó biztonságos mobiltelefon készüléket ? írja az MTI.

Mivel azonban azóta fény derült a Microsoft és az NSA együttműködésére, az Anssi ezért SecDroid néven egy olyan új Android-alapú operációs rendszert fejlesztett ki, amely blokkolja a pozíció-információk és a tiltott adatok letölthetőségét. A belügyminisztérium legtöbb dolgozóját az L?Express lap értesülése szerint már felszerelték ezekkel a biztonságos SecDroid készülékekkel, de más minisztériumoknál még nem csekély azoknak a minisztereknek és alkalmazottaknak a száma, akik saját telefonjaikat használják ? írja a Die Welt nyomán az MTI.

via MTI
nincs még hozzászólás