A Foxconn megnégyszerezné a munkaerőt Indiában az iPhone miatt

2022. november 11.
40.8951
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A jelek szerint nem tétovázik az iPhoneokat gyártó Foxconn és energiáját inkább indiai üzemére összpontosítja, ahol nincsenek olyan jellegű leállások, mint például Kínában a járvány miatt, ahol még minidig nagyon szigorúan veszik a vírust.

A vállalat azt tervezi, hogy a következő két évben megnégyszerezi a munkaerőt azokban az indiai gyárakban, ahol az Apple számára készülnek az új iPhone készülékek - számol be minderről a Reuters. Nem meglepő a lépés, hiszen éppen a napokban jelentette be az Apple, hogy az iPhone 14 Pro és Pro Max készülékek esetében lehetnek készlethiányok a következő időszakban.

A tajvani Foxconn dél-indiai Tamilnáduban található gyárában fogja növelni a kapacitást, körülbelül 53 ezer embert fognak felvenni a következő években. Ám még így sem fogják elérni a kínai csengcsoui gyár munkaerő kapacitását, ahol ugyanis 200 ezer ember dolgozik jelenleg. A Foxconn reméli, hogy a jövőben már nem lesz ennyire szigorú a kínai koronavírus járvány miatti szabályozás és elkerülhetik a leállásokat.
3 hozzászólás

betyár

1 éve, 5 hónapja és 26 napja

Az mondjuk jó nagy bővítés.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 5 hónapja és 26 napja

Rákapcsolnak a fiúk. mosolygó smiley De Kína nagyon durván erős ebben a bérgyártás dologban...

válasz erre

inkognito

1 éve, 5 hónapja és 26 napja

Jó döntés, nem is értem miért ilyen szigorú kína még mindig ebben a covidban.

válasz erre