A Facebook megvette a WhatsAppot

2014. február 26.
6531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Eltohn profilja, adatai
Eltohn
A napokban a Facebook felvásárolta a WhatsAppot nem kevesebb mint 19 millió dollárért, tehát forintba átszámolva a mai USD/HUF árfolyammal körülbelül 4500 milliárd forintnak felel meg.

Ez azért igen csillagászati összeg, szóval valószínűleg egy elég kemény licitálás befejezése lehetett ez az összeg. A Bloomberg tudósítása szerint 4 milliárd dollár készpénz, és 15 milliárd dollár értékű Facebook-részvény formájába fizették ki a hatalmas összeget.

A világon nagyon sok helyen használják a WhatsAppot, főleg Ázsiában, és Dél-Amerikában, de még itt Europában is a WhatsApposok vannak többségben.  Így tehát ez egy nagyon jó üzlet volt a Facebook számára, hiszen a legnagyobb riválisát állította maga mellé. A felhasználók körülbelül 450 millióan lehettek, akik közül naponta 300 millióan léptek fel. Ezek az emberek majdnem háromszor többen vannak mint a Facebook Messenger felhasználók.A Facebook a WhatsAppnál hogy nagyobb legyen az érdeklődési köre, úgynevezett ingyen hívást akar, létrehozni, mely mégsem ingyenes. Nem a megszokott perc, és másodperc alapján számláznak majd, mint a mobilcégek, hanem a mobil adatforgalom költségéért beszélgethetünk, akár egy éven át is.Ha esetleg valaki elgondolkozna azon, hogy most akkor a Facebook el fog e néptelenedni, akkor hagyja abba, mert ez volt az első ingyenes szolgáltatás amely átlépte az 1 milliárd felhasználót és lassan a 2 felé közeledik.Ráadásul ha ez nem lenne elég, megvette az egyetlen céget, amely közelített 1 milliárd felé.
nincs még hozzászólás