A diákok által készített napelemes autó új világrekordot döntött

2022. december 21.
49.3701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az ausztráliai Új-Dél-Walesi Egyetem diákjai által kifejlesztett napelemes autó, a Sunswift 7 a legfrissebb hírek szerint világrekordot döntött, ugyanis egyetlen feltöltéssel 1000 kilométert sikerült megtennie, a korábbi rekord 837 kilométer volt.

A rekordot egy dél-ausztráliai tesztpályán értek el a diákok, ezzel pedig sikerült az elektromos jármű (EV) által egyetlen töltéssel valaha megtett leghosszabb távolságot megtenni. Ezzel felülmúlták a Lucid Air Dream Editiont, amely korábban 837 km tett meg. A Sunswift 7, a Sunswift napelemes autó hetedik generációja, mely teljes egészében napenergiával működik, nincs szükség fosszilis tüzelőanyagokra.

A napelemes autó mögött álló csapat négy évet töltött a jármű fejlesztésével és finomításával. Több mint 6 négyzetméteres fotovoltaikus cellákkal van felszerelve , amelyek a napfényt elektromos árammá alakítják, hogy meghajtsák az autó elektromos motorját. Az autóban van egy kis akkumulátorcsomag is, amely elraktározza a felesleges energiát, ha nem süt a nap.
4 hozzászólás

Porthos

1 éve, 8 hónapja és 20 napja

Ez a jövő, jó lenne ha még az én életemben értelmezhető autók formájában mászkálnának ilyenek.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 8 hónapja és 21 napja

Hát ez übermenő!

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 8 hónapja és 21 napja

Az a nem semmi! meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

1 éve, 8 hónapja és 21 napja

Az igeeeeeen!!!!! meglepett smiley Na ez már valami!

válasz erre