A dél-koreai Danuri űrszonda fotókat készített a Hold túlsó oldaláról

2023. április 13.
29.8471
Advertisement
csirkee profilja, adatai
csirkee
Dél-Korea első holdszondája tavaly decemberben állt hold körüli pályára, azóta pedig folyamatosan adatokat gyűjt a Hold felszínéről, domborzatáról, a kutatás során pedig fotókat is készít, most éppen az égitest azon oldaláról, melyet innen a Földről sosem szoktunk látni.

A Danuri űrszonda korábban már készített fotókat a Holdról és a Földről is, ám most az égitest azon oldaláról küldött képeket, melyet nem szoktunk látni. A szonda jelenleg 100 km-rel a Hold felszíne felett kering, így a nagyfelbontású kameráival tökéletes felvételeket tud készíteni a felszínről.

Ennek köszönhetően március 22-én a Ciolkovszkij-kráterről, március 24-én pedig a Schrödinger- és a Szilárd-kráterekről készített fekete-fehér képeket. Ezek az első dél-koreai fotók, amelyek a Hold túlsó oldaláról készültek. A Danuri missziója év végéig tart, de addig még hat fedélzeti műszerével megvizsgálja a Hold felszínének domborzatát, mágneses erősségét, gammasugárzását és még egyebeket. Próbál megfelelő leszállóhelyeket találni a jövőbeli küldetésekhez.

A dél-koreai Danuri űrszonda fotókat készített a Hold túlsó oldaláról - 2. kép


A dél-koreai Danuri űrszonda fotókat készített a Hold túlsó oldaláról - 3. kép

4 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 14 napja

De menő. mosolygó smiley Érdekes látvány.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 14 napja

De fura látvány!

válasz erre

Porthos

1 éve, 14 napja

De meg van tépázva!

válasz erre

techiii

1 éve, 14 napja

Nagyon komoly képek.

válasz erre