A csillagászok egy új, egyedi holdtávcsővel tanulmányoznák az univerzum sötét korszakát

2023. március 20.
33.1851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma (DOE) bejelentette, hogy a NASA-val közösen létrehoznak egy különleges holdtávcsövet, amely a tervek szerint a csillagászok által a "sötét kor jelének" nevezett rádiójelet fogja keresni, amelyről úgy gondolják, hogy létezett az univerzum sötét korában.

Az új űrteleszkópot, mely a Lunar Surface Electromagnetics Experiment-Night (LuSEE-Night) nevet kapta a Hold úgynevezett sötét oldalán fognak elhelyezni, ez az az oldal, melyet sosem szoktunk látni. A csillagászok azt remélik, hogy elkerülhetik az interferenciát és a sugárzást, amellyel sok más teleszkópnak meg kell küzdenie itt a Földön.

A LuSEE-Nighttal a cél az lenne, hogy érzékelje azokat a rádióhullámokat, melyek a világegyetem sötét középkorából származnak, amikor még nem léteztek csillagok és galaxisok sem. Ha sikerül, akkor ez segíthet a csillagászokban abban, hogy még többet megtudjanak a sötét anyagról és az univerzum néhány legnagyobb titkáról. A LuSEE-Night megépítéséhez a NASA és a DOE a Brookhaven Labshoz fordult.
bejelentette, hogy a NASA-val közösen létrehoznak egy különleges holdtávcsövet, amely a tervek szerint a csillagászok által a "sötét kor jelének" nevezett rádiójelet fogja keresni, amelyről úgy gondolják, hogy létezett az univerzum sötét korában.'>
5 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 4 hónapja és 5 napja

Na ez egy érdekes projekt! meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 4 hónapja és 5 napja

milyen menő már hogy a Holdon lesz a távcső! meglepett smiley

válasz erre

techiii

1 éve, 4 hónapja és 5 napja

Sok sikert nekik, remélem találnak valamit.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 4 hónapja és 5 napja

Na ez érdekesen hangzik!

válasz erre

Porthos

1 éve, 4 hónapja és 6 napja

Érdekes kutatás, de főleg az érdekelne hogyan kivitelezik ezt a valóságban! meglepett smiley

válasz erre