A Chrome új frissítése állítólag macOS-en jobb hűtést, Windows-on jobb energia megtakarítást eredményez

2021. március 12.
39.4221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Google részletesen bemutatta a Chrome 89-et, avagy a böngésző e hónap elején kiadott legújabb verziójával kapcsolatos hatékonyságjavításokat, amik legfőképp egy dologra koncentrálnak: a jobb felhasználói élményre.

Attól függően, hogy Windows, MacOS vagy Android rendszeren használjuk-e a böngészőt, a Google szerint a böngészőnek kevesebb erőforrást kell használnia, gyorsabban kell elindulnia és jobban reagálnia kell a használatra. Nincs említés kifejezetten az iOS-felhasználókra vonatkozó fejlesztésekről.

A pontos előnyök operációs rendszerenként változnak. A Google szerint minden platformon képes a Chrome előtérbe állítani akár 100 MB-ot (vagy egyes webhelyeken 20 százalékot is) az előtérben lévő fülek memóriájának hatékonyabb felhasználásával, a macOS-en pedig a memória használatának akár 8 százalékát is megtakarítja a háttérben lévő fülek kezelése által.

Továbbá macOS-en állítólag jobb hűtést is eredményez a Chrome használat közben a frissítés, illetve halkabbak a ventilátorok is.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

3 éve, 7 hónapja és 14 napja

Nálam ezek a pozitívumok nem jelentkeztek, ellenben memóriából még mindig sokat zabál, és néhány kedvenc oldalam érdekesen néz ki, elemek csúsznak össze meg ilyesmi.

válasz erre

Porthos

3 éve, 7 hónapja és 14 napja

Én csak azt vettem észre hogy megint full bugos, oldalak amik eddig teljesen rendben voltak, most szétesnek. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 7 hónapja és 14 napja

Optimalizálni is kéne azért némileg mert egy ideje a Chrome ****abb mint az IE (volt).

válasz erre