A britek szorgalmazzák a műfű adó bevezetését

2022. augusztus 08.
19.6541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A szárazság és a hőhullámok miatt egyre több ember választja kertjében a műfű telepítését, ugyanis ezeket nem kell locsolni és mindig zöld marad, ám rengeteg negatív hatása is van a környezetre, ami miatt aktivisták azt szeretnék, ha bevezetnék Angliában a műfű adót.

Az elmúlt években megnőtt a műfüvek iránti kereslet, egyes becslések szerint manapság már több mint 3 milliárd dolláros üzletről van szó, ami egyre inkább növekszik. A műfüvet leginkább karbantartása miatt választják sokan, ám azt sokszor elfelejtik az emberek, hogy nagy melegben ez a megoldás nem túl jó, ugyanis a műfű akár 100 fokra is felmelegedhet, ami égési sérüléseket okozhat.

Továbbá a műfű annyira elfojtja a talajt, hogy az negatívan hat a környezetre, ezáltal a talaj élőflórája teljesen tönkremehet. Arról nem is beszélve, hogy mikroműanyag kerülhet a folyóvizekbe és a talajvízbe. Emiatt petíciót indítottak brit környezetvédők, hogy a kormány vezessen be műfű adót, hogy elrettentő hatást fejtsen ki, és ösztönözze a földtulajdonosokat a kevésbé káros és fenntarthatóbb lehetőségekre.
5 hozzászólás

Harder

1 éve, 10 hónapja és 8 napja

Ez nem megoldás a jövőben.

válasz erre

inkognito

1 éve, 10 hónapja és 8 napja

Fuuu én nagyon utálom a műfüvet, annyira ronda.

válasz erre

Porthos

1 éve, 10 hónapja és 8 napja

Van ahol kötelező is már ezt tenni (például Las Vegas), de brutálisan tönkreteszi a környezetet, nagyon nem jó megoldás..

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 10 hónapja és 8 napja

Rohadt káros úgyhogy nem is csodálom.

válasz erre

login_password

1 éve, 10 hónapja és 8 napja

Na igen, nem is értem ezt a trendet. Valaki lerak 100 nm műfüvet, de nem tudsz rálépni ha süt a nap.

válasz erre