A brit rendőrség először vizsgál egy a metaverzumban elkövetett szexuális zaklatást

2024. január 05.
12.4021
csirkee profilja, adatai
csirkee
Néhány éve jelent meg egy virtuális valóságokból álló világ, a metaverzum, ahol avatarjainkkal elmehetünk akár dolgozni vagy éppen bevásárolni, ám nemrégiben egy egészen fura esettel kellett szembenéznie a brit hatóságoknak, ugyanis egy szexuális zaklatás ügyében kell nyomozniuk.

A metaverzumban egy 16 éves lány avatarja ellen elkövetett szexuális zaklatás új esete vitát váltott ki a virtuális valóságban elkövetett bűncselekmények kezeléséről. A beszámolók szerint a lány egy virtuális valóság fejhallgatót viselt egy magával ragadó játékban, amikor az avatarját, amely emberi alakját ábrázolja, gyakorlatilag megerőszakolta egy csoport férfi avatar.

A hatóságok vizsgálják ezt az egyedi esetet, amikor a headsetet viselő lányt megtámadták, bár nem történt fizikai sérülés, az áldozat azonban mély lelki és érzelmi bántalmazást élt át, ami miatt elkezdtek vizsgálódni a hatóságok. A szakértők szerint a lelki bántalmazások sokkal mélyebb nyomot képesek hagyni az emberben hosszútávon, mint a fizikai bántalmazás.

Az Egyesült Királyság esetében, és a világ legtöbb országában, a valós nemi erőszak törvényei nem vonatkoznak a virtuális környezetben elkövetett hasonló támadásokra. A jelenlegi szabályok miatt a hatóságok nem tehetnek sok mindent az ilyen esetekben, a jogalkotókon a sor, hogy változtassanak.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

7 hónapja, 5 napja

Hát ez egy rohadt érdekes eset. Már csak azért is mert ha valaki nem fogja fel hogy ez egy virtuális tér, ott nem feltétlen azzal van a baj aki rárontott...

válasz erre

Fikarc

7 hónapja, 5 napja

Jézusom de beteg világ ez.

válasz erre

Ronalddo

7 hónapja, 5 napja

Ez most komoly? Hát ez hol erőszak? röhögő smiley Akkor a GTA-ban lelőnek mivan? röhögő smiley

válasz erre

Porthos

7 hónapja, 5 napja

Na nemár, ennyire ne legyünk nyámnyila ****ok könyörgöm!

válasz erre