A brit parlament törli TikTok fiókját

2022. augusztus 04.
24.3561
csirkee profilja, adatai
csirkee
A brit parlament nemrégiben kísérleti jelleggel indított egy TikTok fiókot, ám a képviselők hamar kifejezték aggodalmaikat az iránt, hogy az alkalmazás adatokat küld a kínai kormánynak, ezért úgy döntöttek, hogy inkább törlik a fiókot.
 

A TikTok a kínai ByteDance cég tulajdona, bár Amerikában is van székhelye a vállalatnak. Ennek ellenére még mindig sokan gondolják azt, hogy az egyik legnépszerűbb videós közösségi média platform adatokat küld a kínai kormány számára, bár ezt mindig is tagadta a cég. A brit parlament képviselői úgy gondolják, hogy a TikTok nem adott hiteles biztosítékot arra, hogy nem továbbítják az adatokat a kínai kormánynak, ezért a törlés mellett szavaztak.

A fiókot csupán kísérleti jelleggel indította a parlament, hogy fiatalabb közönséget is elérjék, de hamar feladták a dolgot. A TikTok szóvivője a BBC-nek elmondta, hogy kiábrándítónak tartja a Parlamentet, amiért nem tudnak kapcsolatot teremteni az alkalmazás felhasználóival és nem értik, hogy miért nem keresték meg őket.
4 hozzászólás

Ronalddo

2 hónapja, 2 napja

Most jöttek rá, hogy adatokat küld? Komolyan?

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 napja

Egy ilyen konzervatív intézmény eleve furán festhetett ott...

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 napja

Fura hogy megpróbálták egyáltalán!

válasz erre

Levi87

2 hónapja, 3 napja

Minek volt egyáltalán nekik? Ki találta ezt ki?

válasz erre