A brazil bíróság kitiltotta a Telegramot, mert nem adtak át adatokat neonáci csoportokról

2023. április 27.
22.4031
Advertisement
csirkee profilja, adatai
csirkee
Nagy az esélye annak, hogy Brazíliából eltűnjön a népszerű csevegő alkalmazás, ugyanis a közelmúltban Wellington Lopes da Silva bíró arra utasította a Google-t és az Apple-t, hogy távolítsák el az alkalmazást áruházaikból, a mobilszolgáltatóknak pedig blokkolniuk kell a hozzáférést az apphoz.

Mindez azért történt, mert a Telegram nem adott ki információkat a hatóságoknak két neonáci csoport csevegéséből. Emiatt a bíróság a kitiltás és blokkolás mellett napi 200 000 dolláros - napi 68 millió forintos - bírságot is kiszabott, amit addig kell fizetnie a vállalkozásnak, amíg nem tudja átadni a hatóságoknak a kért adatokat, melyekről azt feltételezik, hogy brazíliai iskolák elleni támadásokra buzdították a tagokat.

A The New York Times beszámolója szerint a csoportos csevegéseket egy tinédzser telefonján találtak rá a hatóságok, akit tavaly novemberben tartóztattak le két iskolai lövöldözés miatt, melynek során hárman meghaltak és 13 megsérültek. A hatóságok elmondták, hogy a náci tartalmak mellett, gyilkossági oktatóanyagokat, bombagyártási utasításokat és erőszakos videókat is találtak ezekben a csoportokban.

A Telegram állítólag azt mondta a bíróságon, hogy az említett csoportokat már törölték és semmilyen információkat nem tudtak visszanyerni, ami esetleg segítség lehet a hatóságoknak.
3 hozzászólás

Porthos

11 hónapja, 3 hete és 6 napja

Hivatalosan elhiszem hogy nincsenek lementve a dolgok, és ha mégis elővennék, akkor pont magukat szivatnák meg vele... Így nyilván tagadnak.

válasz erre

betyár

1 éve,

Az nem semmi.

válasz erre

Fikarc

1 éve,

Mondjuk elméletileg igazat is mondhattak amúgy..

válasz erre