Advertisement

A biztonságra megy rá a következő Debian frissítés

2016. szeptember 19.
1.9731
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Debian fejlesztői csapata publikálta azt a bejegyzést, melynek értelmében elérhetővé vált a Debian 8, Jessie névre keresztelt Linux disztribúció hatodik frissítése, amelynek telepítését követően a verziószámnál a 8.6-ot olvashatjuk.

Annak ellenére, hogy a Debian felhasználók többsége nagyon várja a Strech, azaz a 9-es kiadás végleges megjelenését, a fejlesztők nem feledkeztek meg az elődről sem, így Jessie már hatodszor frissült. A mostani javítás majdnem 80 csomagot érintett, amelynek zöme a biztonsági rések befoltozását hivatott megoldani. Ez nagyjából 95 bugfix-et jelent ezen a fronton, amelyek mindegyike bejelentések alapján lett korrigálva.

A Jessie frissített biztonsági csomagjai mellett volt két másik csomag, ami kikerült. Ez a minit és trn, amelyeket a fejlesztők elavultnak és foltozatlan biztonsági résekkel tűzdeltnek ítéltek. A cikk írásának pillanatában még nem elérhető az ISO fájl, de aggódni felesleges, mivel a csomagok automatikusan bekerültek a csomagtárolókba, így az operációs rendszerünk frissítésekor azok is telepítésre kerülnek.
2 hozzászólás

PixelHero

6 éve, 11 hónapja és 1 napja

Porthos írta:
Fura olvasni hogy egyáltalán van biztonsági rés.
Itt inkább a lehetőségre gondoltak első sorban, a security update-ek hiánya miatt előfordulhat a jövőben.

válasz erre

Porthos

6 éve, 11 hónapja és 1 napja

Fura olvasni hogy egyáltalán van biztonsági rés.

válasz erre