Biokémiai kutatóknak sikerült javítani és regenerálni a szívizomsejteket szívinfarktus után

2022. június 19.
48.3191
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Houstoni Egyetem kutatóinak sikerült egereken egy olyan technológiát alkalmazni, mely szívinfarktust követően nemcsak javítja a szívizomsejteket, hanem regenerálja is azokat, így a jövőben ezzel az eljárással akár gyógyíthatják a szívbetegeket.
 

Robert Schwartz, Hugh Roy és Lillie Cranz Cullen, az UH College of Natural biológia és biokémia kiváló professzorainak úttörő felfedezést sikerült tenniük, a kifejlesztett új mRNS technológiával helyreállították a kísérleti egerek sérült szíveit. A szívizomsejtek legalább 15-szörösére replikálódtak 24 óra alatt a szívinjekciókat követően.

A kutatók szerint a szintetikus mRNS használatának további előnye, hogy néhány nap alatt eltűnik, szemben a vírusos bejutással. Az eredmények különösen fontosak, mert a felnőtt szívizomsejtek kevesebb mint 1%-a képes regenerálódni. A The Journal of Cardiovascular Aging folyóiratban megjelent cikk szerint, ha hosszútávon is beválik ez az eljárás, akkor a jövőben könnyebben és gyorsabban képesek lesznek az orvosok regenerálni a sérült szíveket.
5 hozzászólás

Ronalddo

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Brutális fejlődés! :Ö

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Az kemény! Ez rohadt jó hír!

válasz erre

inkognito

1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Mi mindenre jó az mrns.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Na ez már valami! De jó ilyen fejlődésről olvasni!

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Aztamindenit ez nagyon durva!!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink