5 milliárd fontra perelték be a Sony Playstation üzletágát

2022. augusztus 22.
26.0951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Playstation a világ egyik legnépszerűbb videojáték konzolokat és játékokat gyártó vállalat, akiket most 5 milliárd fontra perelt be az Egyesült Királyságban közel 9 millió játékos, akiknél a túlárazott játékok és a játékon belüli vásárlások csapták ki a biztosítékot.

Alex Neill a fogyasztói jogokat képviselő személy azt javasolta a Sonynak, hogy kösse fel a nadrágot, mert ez kemény menet lesz. A frissen benyújtott kereset szerint a Sony kihasználta monopol helyzetét, ugyanis rávette a játékfejlesztő cégeket, hogy adják drágábban digitális termékeiket és a játékon belüli vásárlások árait is emeljék meg, hogy ezzel nagyobb profitra tegyen szert a cég.

A Playstation még 2016-ban közel 30%-kal emelte meg a játékok árait, aminek köszönhetően az ügyfelek az elmúlt hat évben 5 milliárd fonttal többet fizettek akaratuk ellenére a szolgáltatásokért és a játékokért. Most ezt a pénzt szeretné visszakérni az a több millió brit játékos, akik 2016. augusztusa óta a PS Store-ban vásároltak. A per nagy valószínűséggel évekig el fog húzódni, de Alex Neill kiáll a fogyasztók mellett.
3 hozzászólás

Porthos

1 éve, 2 hónapja és 2 napja

Uhhhhh, szerintem összesen nem kerestek ennyit a játékokkal.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 2 hónapja és 2 napja

Hát erre kíváncsi leszek. Durva az összeg.

válasz erre

techiii

1 éve, 2 hónapja és 2 napja

Az nagyon sok pénz. Ennyit ki se tud fizetni.

válasz erre