32 százalékkal javult az agysérült betegek teljesítménye egy agyi implantátumnak köszönhetően

2023. december 10.
20.5651
csirkee profilja, adatai
csirkee
Nem csak az Elon Musk által megálmodott Neuralink vállalat kísérletezik agyba ültetett implantátummal, hanem a Stanford Egyetemen is, akik kifejlesztettek egy agyi implantátumot, melyet már embereken is teszteltek és az első eredmények nagyon bíztatóak.
 

Az agy-számítógép interfészekben nagyon nagy lehetőség rejlik, ám sok kérdés merül fel a biztonsággal kapcsolatban. A Stanford Egyetem tudósai által fejlesztett implantátum célja, hogy fokozza az agyban az olyan régiókat, melyek az emlékezetért, a tanulásért, a tudatosságért, a gondolkodásért és a problémamegoldásért felelős. Az eszközt öt agysérült emberen tesztelték, akiknek a teljesítménye átlagosan 32 százalékkel javult.

Többek között javult az olvasási kézségük, a memóriájuk és a koncentrációs képességük is. A tesztelés során kilencven napon át napi 12 órán keresztül volt bekapcsolva az alanyokban az implantátum, ami annyira sikeres volt, hogy sokan nem is akarták kikapcsolni. Két beteg nem akart lemondani a fejlődésről. A kutatók most azt remélik, hogy a jövőben még több betegen tudják majd tesztelni a szerkezetet.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Hát én se akarnám hogy kivegyék ha ilyen jó!

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Iszonyat menő projekt!

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Ez rohadt futurisztikus bakker. meglepett smiley

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 2 hete és 6 napja

Na az kemény! meglepett smiley

válasz erre