300 ezer dollárért kelt el az 1 milliárd Yahoo fiók

2016. december 16.
4.1131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Alig pár órára rá, hogy a Yahoo elismerte a hackertámadást, ami a rendszerüket érte, a támadók máris áruba bocsájtották a lopott információkat, amelynek értékét 300 ezer dollárra lőtték be.
 

A New York Times információi szerint, alig hirdették meg, máris lecsaptak a Yahoo adatbázisából ellopott közel 1 milliárd felhasználói fiókra, pontosabban azok adataira. Az üzlet a Dark Web-en történt, a végső ár pedig 300 ezer dollár lett. A források szerint nem egy kézbe összpontosul az információ, mivel két spammer vásárolta meg az érzékeny adatokat.

Az összeggel kapcsolatban volt egy kisebb gond a hackerek részéről, mivel miután a Yahoo észlelte és publikálta betörést, azonnal ütemezett azonnali jelszóváltoztatást a komlett adatbáziásán, így a potenciális vevők csupán 20 ezer dollárt fizettek volna a komplett adatcsomagért, de végül is sikeresen zárták az ügyletet, ezzel pedig végleg illetéktelen kézbe kerültek az ellopott e-mail címek, nevek, jelszavak, titkos kérdések és a hozzájuk tartozó válaszok.
elismerte a hackertámadást, ami a rendszerüket érte, a támadók máris áruba bocsájtották a lopott információkat, amelynek értékét 300 ezer dollárra lőtték be.'>
3 hozzászólás

techiii

7 éve, 9 hónapja és 19 napja

Ez annyira ****...

válasz erre

Porthos

7 éve, 9 hónapja és 19 napja

Pffff, Yahoo... wtf smiley Gusztustalan az egész sztori.

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 9 hónapja és 19 napja

Ez amúgy hogy a francba derült ki? Mármint ez a tranzakció? meglepett smiley

válasz erre