3 ingyenes vírusirtó, amit eddig nem ismertél

2013. november 28.
5.3531
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Van egy olyan hóbortom, hogy ha megjelenik az interneten egy új vírusirtó/biztonsági alkalmazás, élesítem a Virtualboxot és késztetést érzek arra, hogy kipróbáljam.

Voltak borzalmas (Ashampoo Antimalware) és remek (jelen cikkem tárgyai) tapasztalataim, amiket most megosztanék veletek, így ha például a jelenlegi Avast vagy Avira vírusirtótok túlságosan lelassítja a gépeteket, a következő eszközökkel sokkal jobb eredményeket érhettek el többek között a számítógépetek teljesítménye kapcsán.

Mindhárom alkalmazásról elmondható, hogy teljes értékű védelmet nyújtanak, ami mellett nincs szükség egyéb biztonsági programra. Természetesen jó kompatibilitásuk révén együttműködnek más, ismertebb vírusirtókkal is, ha valaki paranoiás és nem bízik bennük.

 

1. 360 Internet Security (http://www.360safe.com/)



Egy 2005-ben alapított kínai vállalat ingyenes vírusirtója, amely 2012. decemberében körülbelül 450 millió felhasználó gépét védte.

3 vírusirtó motorral vértezték fel: a Qihoo saját, felhő alapú megoldásával, egy beépített, tanulni képes motorral és ami meglepő, a Bitdefender is tiszteletét teszi.

A 360 Internet Security alapállapotban mindössze 10 megabájt körüli memóriát eszik, amely csak a manuális vizsgálat indítása esetén nő meg. Rendelkezik az adathalászat elleni védelemtől kezdve a webkamera védelmen át az USB védelemig minden lényeges aspektussal.

 

2. Baidu Antivirus (http://antivirus.baidu.com/en/)



A Baidu Antivirus szintén egy kínai vállalat terméke, a stílusa pedig kísértetiesen hasonlít a 360 Internet Security-hez, viszont lényeges különbség, hogy ebbe a Bitdefender helyére az Avira lépett. Egyéb tartalmában megegyezik fenti konkurensével, leszámítva, hogy ehhez nemsokára elérhető lesz magyar nyelv is. Memóriahasználatában sem tér el, szintén 10 megabájt körül táplálkozik.

A béta verzió jelenleg elég sok hibás észlelést ad tiszta fájlokra, de a kezelőfelületről könnyedén beküldhető a fejlesztőknek a vitás elem, amit a következő verzióra javítanak is. A 360 Internet Security és Baidu Antivirus mellett még az is szól, hogy a feltelepítésük körülbelül 15 másodperc alatt megtörténik.

 

3. Nano Antivirus (http://www.nanoav.ru/)

A Nano Antivirus a Dr. Web mellett meglehetősen ismeretlen versenyző a hideg Oroszországból. 2009-ben alapították a fejlesztőcéget, azóta fejlesztik a vírusirtó megoldásukat, amelyet nemrég a Virustotal.com szolgáltatásába is integráltak. Béta verzió lévén a memóriahasználat meglehetősen magas (körülbelül 100 megabájt alapjáraton), de a verziók nagyjából kéthetente érkeznek és egyre közelebb viszik a programot a végső változathoz. Rendszervédelme folyamatosan figyeli a fájl és internetes műveleteket és blokkolja a gyanús eseteket.

Apróbb nyűg a programmal kapcsolatban, hogy jelenlegi telepítője 442 megabájt méretű és a telepítés is meglehetősen sokáig tart, az észlelési aránya viszont magas.
nincs még hozzászólás