2700 kamera figyeli a bécsi reptér minden mozzanatát

2023. november 07.
21.5601
csirkee profilja, adatai
csirkee
Korszerűsítették a bécsi repülőtér biztonsági rendszerét, melynek köszönhetően új felügyeleti rendszert kapott a biztonsági zónákat kezelő irányítóközpont, ami 2700 kamerával figyeli a reptér területén lévő több mint 40 épületet és a 1800-nál is több hozzáférési pontot.

Több technikai újításon is átesett nemrégiben a bécsi repülőtér, ahol olyan speciális megoldásokat is kiépítettek, mint például az összehangolt ajtóvezérlő rendszer, ami a járatok menetrendjét, a repülési terveket és a beszállókapuk kiosztását is figyelembe veszi. A repülőterek utasoktól elzárt, fokozottan védett területeit kétfaktoros hitelesítéssel ellenőrzik: a dolgozói igazolvány mellett biometrikus azonosítást is alkalmaznak.

Ehhez a Siemens SiPalm tenyérvéna-szkennerét használják, ez a módszer jóval kisebb hibaszázalékkal működik. További újdonság, hogy a felügyeleti rendszert szorosabban összekapcsolták a tűzjelző központokkal is. Jelzés esetén a repülőtér érintett területén azonnal aktiválódnak a kamerák, hogy a biztonsági központból megtehessék a szükséges lépéseket.
3 hozzászólás

Porthos

9 hónapja, 6 napja

Az kemény.

válasz erre

CharlieFirpo

9 hónapja, 6 napja

Azt nem semmi lehet felügyelni azért! röhögő smiley

válasz erre

petrovicsz

9 hónapja, 6 napja

Az komoly apparátus!

válasz erre