Advertisement

27 év után elköszönhetünk az Internet Explorertől

2022. június 15.
43.7941
csirkee profilja, adatai
csirkee
A mai napon, azaz június 15-én a Microsoft kivezeti immáron 27 éve létező böngészőjét az Internet Explorert, mely 1995-től volt elérhető a felhasználók számára, most pedig végleg megszűnik, helyette már a Microsoft Edge grafikus webböngészőt használhatják az emberek.

Az Internet Explorer használata az elmúlt években jelentősen visszaesett, egyes elemzések szerint kevesebb mint fél százalékos részesedéssel rendelkezik a böngészők teljes piacán. Ez annak is az oka, hogy a vállalat már évek óta próbálja megakadályozni, hogy az emberek használják a régi böngészőt, helyette már automatikusan az Edge-et tölti le a Windows.

A megszűnéskor a még meglévő felhasználókat átirányítják az új Edge felületére, ahol szinte ugyan olyan élmény várja az embereket, mint korábban az Exploreren. Bár azt gondolnánk, hogy a kutya sem használja már az Internet Explorert, a Nikkei ázsiai lap a napokban írt arról, hogy Japánban komoly fejfájást fog okozni a megszűnés. Ebben az ázsiai országban ugyanis néhány kormányzati ügynökség és pénzintézet is használta eddig a böngészőt.
3 hozzászólás

techiii

8 hónapja, 3 napja

Még minidig ment?! Ez meglepő.

válasz erre

CharlieFirpo

8 hónapja, 4 napja

Lehetetlen. Az IE elpusztíthatatlan!

válasz erre

TEchie

8 hónapja, 4 napja

Neeeeeee, hihetetlen hogy ez a pillanat is eljött!

válasz erre