2500 alkalmazottat bocsát el a PayPal

2024. január 31.
12.8981
csirkee profilja, adatai
csirkee
Újabb megszorítások jönnek a PayPal vállalatnál, akik tavaly az alkalmazottaik hétszázalékát küldték el, most pedig újabb leépítésbe kezdenek és állítólag 2500 alkalmazottól szabadulnak meg, mindezt természetesen a költségek csökkentése érdekében tesznek.

A cég vezérigazgatója, Alex Chriss egy keddi levelében erősítette meg, hogy a dolgozóik 9 százalékától fognak ezen a héten megszabadulni, a legtöbb alkalmazott a héten fogja megtudni, hogy mi lesz a sorsa. A 2023-as több ezer leépítés ellenére a technológiai vállalatoknál 2024-ben is folytatódnak az elbocsátások, sőt nemrégiben a Google vezérigazgatója, Sundar Pichai mondta azt, hogy még lesznek bőven leépítések a szegmensben.

A PayPal elbocsátásai annak ellenére történnek, hogy a vállalat 2023-ban erőteljesen növekedett, 2023 szeptemberében 7,42 milliárd dollár bevételt ért el, ami 8 százalékos növekedést jelentett az előző évhez képest. Az online fizetési ágazatban egyre nagyobb a verseny, hiszen megjelentek olyan riválisok, mint az Apple vagy éppen a Zelle.
3 hozzászólás

Fikarc

2 hónapja, 3 hete

Nyilván nincs folyamatosan fejlesztők garmadájára szükség, ahogy egy csomó minent (telefonos ügyfélszolgálat pl) is simán át tud venni gép.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 hete

Kiváltja őket az MI gondolom.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 3 hete és 1 napja

Nem is gondoltam volna hogy van összesen ennyi alkalmazottjuk. meglepett smiley

válasz erre