2100-ra több ezer szellemváros lesz az Egyesült Államokban az elnéptelenedés miatt

2024. január 15.
11.9661
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Illinoisi Egyetem új kutatása szerint az Egyesült Államok csaknem 30 000 városának mintegy fele a század végére elnéptelenedéssel és a városok zsugorodásával kell szembenéznie, emiatt rengeteg szellemváros alakulhat ki, ahol nem laknak majd emberek.
 

A tanulmány szerint ezekben az érintett városokban a becslések szerint 12-23 százalékos elnéptelenedés várható, ami radikális demográfiai változás, mely érinteni fogja az olyan szolgáltatásokat, mint a közlekedés, az áramszolgáltatás vagy az internet. Az előrejelzések azt sugallják, hogy 2100-ra minden államban lesz valamilyen elnéptelenedés előtt álló város, kivéve Columbia körzetét és Hawaiit.

Az eredmények továbbá azt mutatják, hogy az Egyesült Államok városainak 43 százaléka veszít a lakosságból, míg 40 százaléka népesedni fog, a fennmaradó 17 százalék pedig ingadozó tendenciát mutat. A probléma megoldásához a kutatók úgy vélik, hogy az Egyesült Államoknak radikális paradigmaváltásra van szükség. Egy tavaly márciusi tanulmány szerint 2100-ra a Föld népessége 6 milliárdra fog csökkeni, így akár más országokban is létrejöhetnek szellemvárosok.
6 hozzászólás

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Szerintem ez globális jelenség lesz.

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

És mennek a nagyobb városokba vagy mi?

válasz erre

TEchie

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Szerintem felénk még rosszabb lesz a helyzet..

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

De miért amúgy? meglepett smiley

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Az de kemény. meglepett smiley

válasz erre

techiii

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Nálunk ez előbb lesz probléma mint ott.

válasz erre