2024-től az iPhone-ok is támogatni fogják az RCS üzenetküldést

2023. november 17.
22.4151
csirkee profilja, adatai
csirkee
A cupertinói techvállalat ismét behódolt az Európai Uniónak és bejelentették, hogy jövő évtől az iPhone készülékeik támogatni fogják az RCS üzenetküldést, azaz a legtöbb androidos készülék által használt üzenetküldési szabványt, ezzel pedig könnyebbé válik a két platform közötti kommunikáció.

Hatalmas lépés az Apple-től, hogy elkezdi támogatni az Androidos készülékek üzenetküldési szabványát, mely kapcsán a vállalat szóvivője úgy fogalmazott, hogy jobb interoperabilitási élményt fog nyújtani az SMS-hez vagy az MMS-hez képest. Természetesen az iMessage megmarad, amit továbbra is a legjobb és legbiztonságosabb üzenetküldési élményt nyújtja majd.

Az új RCS-támogatás lehetővé fogja tenni az SMS-üzenetek titkosítását, valamint a "látta" visszajelzést és a gépelést mutató jelzést. Az Apple valószínűleg az EU-s digitális piacokról szóló törvénye miatt döntött amellett, hogy támogatni fogja ezt a szabványt is, ugyanis a jogszabály előírja a gyártóknak, hogy szolgáltatásaik platformokon átívelők legyenek.
4 hozzászólás

TEchie

8 hónapja, 1 hete és 6 napja

Sok változást nem lehet majd észrevenni, max lesznek matricák ott is.

válasz erre

Fikarc

8 hónapja, 1 hete és 6 napja

Érdekes, hogy ebben lát versenyhelyzetet az EU, pedig ebben pont nincs semmi. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

8 hónapja, 2 hete

Nekem aztán nem hiányzik. röhögő smiley

válasz erre

Levi87

8 hónapja, 2 hete

Nekem olyan mindegy, az iMessage akkor is a legjobb ilyen platform lesz, csak gondolom valamivel jobban kommunikál majd androiddal.

válasz erre