2023 év végére megszűnik a Microsoft Cortana virtuális asszisztense

2023. június 05.
19.7091
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Microsoft a tervek szerint idén év végére megszűnteti a 2014-ben elindított Cortana Windows-os virtuális asszisztenst, hiszen a nemrégiben bevezetésre került új mesterséges intelligencia, a Bing AI mellett már feleslegessé válik az alkalmazás, amit egyébként is kevesen használtak.

Az Apple Siri és az Amazon Alexa megjelenése után a Microsoftnak is lépnie kellett, ezért létrehozták Cortana-t, mint hangasszisztenst Windows-mobileszközökhöz, de sosem lett olyan sikeres, mint a két másik techvállalat fejlesztése. Ennek ellenére nem ölték meg a projektet, sőt, további platformokon vált elérhetővé, például a Windows-on.

A Microsoft szerint az év végén a Windows 10 és a Windows 11-ből is kivezetésre kerül a Cortana, teljesen eltűnik az operációs rendszerekből a termékkel kapcsolatos összes integráció. Így már csak az Outlook és a Teams mobilappokban, továbbá a Microsoft Teams-hez készült hardveres termékekben lesz elérhető. A hazai felhasználóknak ez nem lesz nagy törés, hiszen hivatalosan nálunk nem volt elérhető, mivel nem tudott magyarul.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

1 éve, 16 napja

Ez még benne volt a winben? meglepett smiley Azt hittem már rég elengedték.

válasz erre

Porthos

1 éve, 17 napja

Kiváncsi lennék hány alkalommal használta egyáltalán bárki is. röhögő smiley

válasz erre

TEchie

1 éve, 17 napja

Az is csoda hogy eddig megtartották.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 17 napja

Értelme egyáltalán nem volt.

válasz erre