2018 elején érkezik a Chrome-ba épített hirdetésszűrő

2017. június 04.
3.5201
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
A böngészők piacán korábban a Microsoft uralkodott, ám az elmúlt években egyértelműen a Google által fejlesztett Chrome és a Mozilla Firefox vette át a piacot, melyekre néhány feltörekvő alternatíva egyre nagyobb nyomást helyez.

Az Opera például rengeteg új funkciót épített be az elmúlt pár hónapban, a Google pedig szépen lassan igyekszik mindenre reagálni, ráadásul úgy, hogy az számukra előnyös legyen. A beépített hirdetésszűrő érkezéséről már mi is írtunk, nemrég pedig egy újabb hivatalos blogbejegyzést tettek közzé a témában.

Az új funkció ugyanis 2018 elején érkezik meg a felhasználókhoz, illetve a partnerekhez. A vállalat célja az, hogy minőségibb és hatékonyabb reklámok legyen úgy, hogy azok a mostaninál sokkal kevésbé zavarják a felhasználókat.

Ennek érdekében analitikus lehetőséget is kapunk, mely segít optimalizálni a reklámokat, tehát nem csak a felhasználóknak, hanem az üzleti partnereknek is előnyös lehet az új fejlesztés. Persze jó megoldások eddig is voltak a piacon, így kérdéses, hogy a felhasználók átváltanak e erre a "félmegoldásra" vagy továbbra is tiltanak mindent.
5 hozzászólás

betyár

7 éve, 4 hónapja és 25 napja

Remélem kiszűrik az egy hét alatt 30 kilót fogytam című reklámokat... azok nagyon idegesítőek.

válasz erre

Harder

7 éve, 4 hónapja és 25 napja

Ha nem lesz választási lehetőség hogy ki be kapcsoljam, engem elveszítettek. Idegesít sok reklám, de van olyan oldal ahol bekapcsolva hagyom, már csak tiszteletből is.

válasz erre

technomancer

7 éve, 4 hónapja és 25 napja

Memória és erőforrászabáló és most már a tartalomszolgáltatókkal is összeakasztja a bajszát. Nem lesz ennek jó vége, nagyot fog zakózni ez a cég.

válasz erre

DarkZer0

7 éve, 4 hónapja és 25 napja

Régen Chrome-ot használtam, de váltottam a Vivaldi-ra. Marad is a fő böngészőm uBlock Origin-el.

válasz erre

Porthos

7 éve, 4 hónapja és 25 napja

Remélem ki lehet majd kapcsolni. Nekem ne a böngészőm mondja meg hogy mit szeretnék látni és mit nem. Egyre undorítóbb ez az egész Google.

válasz erre