13 000 napelem fogja ellátni a New York-i repülőtér új terminálját energiával

2023. január 30.
51.3931
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A megújuló energia egyre fontosabb a nagyobb beruházások esetén is, ezért döntött úgy a New York-i John F Kennedy Nemzetközi Repülőtér, hogy az új terminálját a város legnagyobb tetőtéri napelemrendszerével látja el, ami 11,34 megawatt energiát fog termelni.

Az új terminált egy mikrohálózatból fog majd állni, ami 11,34 megawatt tetőtéri napelemet, üzemanyagcellákat és akkumulátortárolókat tartalmaz. A projekt egy olyan rendszerrel is büszkélkedhet, amely az üzemanyagcellák hulladékhőjét veszi fel a víz hűtése és melegítése érdekében. Amint elkészül, az új energiarendszer több mint 13 000 napelemből áll majd, így ez lesz a legnagyobb New Yorkban.

Ami az energiatermelést illeti, körülbelül annyit fog termelni, amennyit átlagosan 3570 amerikai otthon használna fel egy év alatt. Számos összekapcsolt úgynevezett erőszigetből áll majd, ezek a tervek szerint 2026-ra és 2029-re készülnek majd el. Ami a szénlábnyomot illeti, a rendszer várhatóan 38 százalékkal kevesebb üvegházhatású gázt fog kibocsátani. Az üzemanyagcellák egyelőre földgázt használnak, de tisztább üzemanyagokkal, például hidrogénnel működnek.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 3 hónapja és 3 napja

Na ez már valami!

válasz erre

TEchie

1 éve, 3 hónapja és 3 napja

Mondjuk egy reptérnek még lehet az is kevés.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 3 hónapja és 3 napja

De ****a! Követendő példa.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 3 hónapja és 4 napja

Okos dolog, mindennek így kéne már készülnie.

válasz erre

Porthos

1 éve, 3 hónapja és 4 napja

Óriási szabad területek vannak egy reptéren, teljesen ésszerű megoldás.

válasz erre