11%-kal csökkent az Apple nyeresége

2022. július 29.
27.7281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Apple a világ egyik legértékesebb technológiai vállalata, ami bár elképesztő bevételeket generál időszakról-időszakra, de még őket is elérte az a gazdasági válság, ami éppen kialakulóban van a világban a COVID-járvány és a háború miatt.

A vállalat tegnap tette közzé legújabb negyedéves jelentését, melyből kiderül, hogy 11%-kal csökkent a cég nyeresége az elmúlt negyedévben az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest. A csökkenést leginkább az ellátási lánc megszakadásai miatt alakult ki, miután Kínában többször is leálltak a gyárak a járvány miatt. Az Apple 83 milliárd dolláros bevételt ért el az elmúlt negyedévben, ami 2%-kal több, mint az előző év azonos időszakában.

Az előzetes várakozásokkal ellentétben így is felülmúlta a bevételeit a cég, aminek természetesen a befektetők is örültek, így a tegnapi napon 4%-kal emelkedtek az Apple részvényei. A jelentésből kiderült, hogy óriásit nőttek a vállalat előfizetéseinek bevételei, 160 millió dolláros növekedést ért el tavalyhoz képest, most összesen 860 millió dollárt értek el.
3 hozzászólás

Levi87

1 éve, 10 hónapja és 10 napja

Megbírják. mosolygó smiley

válasz erre

inkognito

1 éve, 10 hónapja és 10 napja

Nekik ez semmi.

válasz erre

TEchie

1 éve, 10 hónapja és 10 napja

Meg se érzik..

válasz erre