10 percnyi csend, ez most az iTunes legtöbbet hallgatott slágere

2017. augusztus 16.
4.3991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő dologgal szerzett magának hihetetlen hírnevet egy Samir Mezrahi nevű amerikai fiatalember, aki egyik napról a másikra úgy került az iTunes legismertebb előadói közé, hogy közben egyetlen hangot sem énekelt vagy rögzített.

Samir ugyanis konkrétan 10 percnyi csendet publikált az említett zenés szolgáltatáson, amivel leleményessége mellett egy komoly hiányosságra is szeretett volna rávilágítani azzal kapcsolatban, hogy egy zeneszám elnevezése mennyire fontos lehet az adott dal sikerében.

Samir ugyanis A a a a a Very Good Song címre keresztelte 10 perces kompozícióját, amelyben elejétől a végéig a nagy semmi hallható, azonban mégis egyre feljebb és feljebb kerül a népszerűségi listán. Hogy mi ennek az oka, illetve a titka?

Az Engadget magazin világított rá a dolog hátterére, akik felhívták a figyelmet arra, hogy ha valaki iPhone-ját csatlakoztatja például autójához vagy egy új eszközhöz, az iTunes általában ABC-sorrendben kezdi el lejátszani a dalokat - méghozzá automatikusan.

Ez pedig Samir számára azt jelenti, hogy az A a a a a Very Good Song a címe miatt az abszolút első helyen található, amivel emberek milliói hallgatnak bele napi szinten a dalba akaratuk ellenére is.

Samir szerint akciója több szempontból is direkt volt, az iTunes hiányosságai mellett ugyanis szerette volna, ha az emberek csendben válogathatnák ki kedvenc zenéiket, és nem valami olyan A betűs rettenetre, mint például az Archgoat.
3 hozzászólás

inkognito

7 éve, 6 hónapja és 2 napja

Trükkös röhögő smiley

válasz erre

Gólem

7 éve, 6 hónapja és 3 napja

Hatalmas! röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 6 hónapja és 3 napja

Hát ez kva nagy! röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre