10 éves a Gmail

2014. április 02.
5321
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Google 2004-ben a bolondok napján, április 1-jén mutatta be a Gmailt, amely az akkori szolgáltatásokhoz képest valóban őrületnek tűnt.

Brian Rakowski, a Gmail első termékmenedzsere elárulta, hogy az igazi vicc az volt, hogy az április 1-jei őrült ötlet másnap is ugyanúgy elérhető volt.

A Gmail fejlesztését Paul Buccheit kezdte meg 2001-ben, amikor is egy e-mailekre specializálódott keresőmotort kezdett el fejleszteni. Miután egyre több Google fejlesztő elkezdte használni a terméket Rakowski figyelme a webes felhasználói felület felé fordult. A Gmail volt az első igazi webes alkalmazás, amely csak HTML és AJAX kódot használt.

2004-es indulásakor mindössze 1.000 felhasználó rendelkezett Gmail fiókkal, a rendelkezésükre álló, limitált mennyiségű meghívót sokan az eBayen árulták, ahol akár több, mint 150 dollárt is fizettek érte az emberek.

A Gmail 2004-ben 1GB-os, ingyenes tárhelyével ? szemben a Hotmail által kínált 2 megabytetal ? alaposan megváltoztatta az online levelezést, az elmúlt 10 évben pedig számos fejlesztésen és változáson esett át. Ma már bárki szabadon regisztrálhat, illetve a béta jelzőt is elhagyta az alkalmazás.
nincs még hozzászólás