Új laptopcsalád, új okosóra és frissített termékek: ezeket mutatta be az Asus az IFA 2019-en

2019. szeptember 04.
66.9041
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az IFA 2019 esemény keretein belül az Asus egy sor új termékkel állt elő, amik között találhatunk vadonatúj laptopokat, monitorokat és egy sor friss kiegészítőt is - ezeket szedtük össze az alábbiakban egy csokorba.


Duplakijelzős sci-fi: itt a ZenBook Duo-széria!

A ZenBook Pro Duo-ról már volt alkalmunk értekezni korábban, ugyanis a touchbarral - egész pontosan egy második kijelzővel - operáló laptopot korábban már tapogattuk, próbálgattuk, hamarosan pedig egy terebélyes teszt formájában fogjuk bővebben ismertetni a véleményünket, azonban tény, hogy a 9. generációs Intel Core procival és az NVIDIA GeForce 2060 VGA-val felvértezett masina abszolút tekintélyt parancsol magának, plusz a 15,6 colos 4K UHD kijelző igazi fegyvertény a kütyü mellett.

Míg a ZenBook Pro Duo 15,6 colos főképernyővel és 14 colos másodképernyőve támad, addig a sima ZenBook Duo 14 colos főkijelzővel és és 12,6 colos másodkijelzővel érkezik, így a kisebb felületek kedvelői egyenesen odáig lesznek érte. Természetesen tartalomgyártásra ugyanúgy hibátlan választás a "kistesó", az üzemidő pedig akár 16 óráig is bírja egy töltéssel, amennyiben pedig kikapcsoljuk a másodlagos kijelzőt, ez akár 22 órára is megnőhet. Lényegében így egy már jól megszokott laptop érzetét kelti a gép, ebben a formában.

Négy, 10. generációs i7 procival megspékelt laptop

Hogy micsoda? 10. generációs Intel Core i7 processzorokkal megtámogatott laptopok? Így bizony, az Asus egy sor terméket indít útjára ezzel az adalékkal az idei év utolsó negyedében, nevezetesen az ASUSPRO B9, ZenBook Duo, ZenBook és ZenBook Flip gépeket.

Az Asus ZenBook Duo a kisebb, míg a Zenbook Pro Duo a nagyobb duplakijelzős laptop

Az Asus ZenBook Duo a kisebb, míg a Zenbook Pro Duo a nagyobb duplakijelzős laptop


Az ASUSPRO B9 mindössze 880 grammal és 14 collal lép a piacra, míg az imént említett ZenBook Pro Duo-hoz képest kisebb ZenBook Duo-t talán nem kell ecsetelni. A ZenBook 13, 14 és 15 szintén ScreenPad 2.0-val jön, ahogyan a ZenBook Flip 14 és 15 is.

Meglepő módon egy okosóra is bekerült a friss lineup-ba, a VivoWatch SP, mely egész napos egészségügyi megfigyelést kínál. Valós időben figyeli a szívverésünket, a pulzusunkat, vérnyomásunkat, stressz szintünket, satöbbi. Futás közben a sebességünket is megállapítja, az edzéseinkhez is nagy segítséget nyújt, illetve még a levegővételnél is komoly segédeszköznek bizonyul. Az akkumulátoridőt 14 napra ígéri a gyártó, mindezt úgy, hogy folyamatosan monitoroz az eszköz.

A tartalomgyártók mennyországa: ProArt-széria

A tartalomgyártók számára készítette el az Asus a ProArt-vonulatot, ami teljes mértékben azokat hivatott célozni, akik valamiféle kreatív munkát végeznének, ebben a brandbne pedig egyaránt található bivalyerős laptopok és egy pofás monitor is, no meg egy alkalmazás, amivel meg aztán tényleg minden eddiginél egyszerűbbé vágnak a különféle kreatív folyamatok.

A VivoWatch SP ezen a fotón még nem a végleges verzió, azonban a működése már most meggyőző volt

A VivoWatch SP ezen a fotón még nem a végleges verzió, azonban a működése már most meggyőző volt


A sort az új ProArt StudioBook laptopok indítják. A StudioBook One Quadro RTX 6000 videókártyával áll a rajtrácshoz, amivel akár a 8K-s videóvágás is lehetővé válik, és ezt is szánja a gyártó a legnagyobb aduásznak eme modell kapcsán. A 4K-s UHD kijelző 120Hz-es képfrissítési rátával dolgozik, valószínűleg nagy sikerrel indul a különböző tartalomfejlesztők körében. Az eseményen az Unreal Engine-nel promotálták a készülék tudását, veszett gyors volt. 9. Generációs Intel Core i9 processzorok végzik a munka oroszlánrészét.

A StudioBook Pro X az első olyan Quadro laptopként hivatott felhívni magára a figyelmet, ami másodlagos kijelzőt is tartalmaz, de persze a belsőt tekintve sem marad el a versenytársaktól: Quadro RTX 5000 VGA és 9. generációs Intel Xeon vagy Intel Core i7 hexa-core procik ketyegnek a hardver mélyén, a bivalyerős processzorok óriási erődemonstrációra képesek egy ilyen eszközben.

A StudioBook Pro X esetében érdemes továbbá megjegyezni, hogy bár igen erős hardverrel áldották meg a tervezés során, ennek ellenére mégsem kell komoly zajjal számolnunk - 39 decibel fölé még így sem megy a gép által kiadott hang, az Asus szerint konkrétan ez az eddigi leghalkabb laptop, ami professzionális felhasználásra lett tervezve.

Az Asus ProArt StudioBook szériája kifejezetten a tartalomkészítőket szólítja meg

Az Asus ProArt StudioBook szériája kifejezetten a tartalomkészítőket szólítja meg


Ha mindez még nem lenne elég, akkor itt vannak a ProArt StudioBook Pro 17 (W700), ProArt StudioBook Pro 15 (W500), ProArt StudioBook 17 (H700) és ProArt StudioBook 15 (H500) gépek. A 17-es széria Quadro RTX 3000 Max-Q kártyákkal támad, míg a 15-ös Quadro RTX 5000 Max-Q-val dolgozik. Nekünk egyöntetűen a H500 hozta meg a kedvünket a legjobban egy teszthez.

Ezt követi a sorban a ProArt applikáció, mely minden ProArt eszközön keresztül igyekszik összefogni a beállításokat, így a különböző ProArt készülékeinket szépen összehangolhatjuk és monitorozhatjuk őket, így például a renderelési folyamatot egy okostelefonról is figyelhetjük, nem kell közvetlenül a gépnél lennünk hozzá.

A ProArt Display PA32UCG nem más, mint egy 120Hz-es kijelző, ami 4K UHD minőségben tárja elénk a látnivalókat, és gyönyörű szép HDR-rel támogatja meg az egész élményt. Két Thunderbolt 3 csatlakozó, egy DisplayPort, három HDMI port és egy beépített USB HUB felelős a csatlakozókért. Természetesen a célközönség a tartalomgyártók, többek között akár közvetítéseknél is kiváló lehet, köszönhetően a villámgyors adatátvitelnek. A LED háttérvilágítás adott az igazán ínyencek számára.

Vágjunk videót telefonról külső kijelzőn - a ScreenPad 2.0 kiváló eszköz hozzá!

Vágjunk videót telefonról külső kijelzőn - a ScreenPad 2.0 kiváló eszköz hozzá!


És itt van nekünk a kiegészítők között még a ScreenPad 2.0. Ez a touchscreen gondoskodik róla, hogy kvázi okostelefon-szerű élményben részesüljünk, és egyszerű suhintásokkal a képernyőn tudjunk navigálni. A kijelzőt mobiltelefonra kötve azt tükrözni tudjuk rá, és a gesztusvezérlést is visszaküldi a mobilra, így egy felnagyított mobilképernyőt kapunk.

Magyarországon az idei év utolsó negyedében debütálnak a szóban forgó ProArt termékek.
11 hozzászólás

technomancer

4 éve, 4 hónapja és 24 napja

Idén talán az egyetlen gyártó, ahol látok némi fejlődést, kis innovációt (bár az Acer lecsúsztatható billentyűzete elég kemény ), a duplakijelző így megvalósítva nagyon állat, a ProArt meg kellett már az Asusnak is, mert nem mindenki akar gamer laptopon videót vágni!

válasz erre

Mordorer

4 éve, 5 hónapja

Az óra rohadt jó! 14 nap ilyen tulajdonságokkal, ez már használható cucc!

válasz erre

Hentes

4 éve, 5 hónapja

Nagyon klassz ez az új széria, de mindent visz a ZenBook Duo!

válasz erre

Direktor

4 éve, 5 hónapja és 1 napja

Elég komoly felhozatalt rittyentettek, mondjuk van amit egy picit drágállok, viszont a dupla kijelzős csoda ilyen videokártyával igen komoly!

válasz erre

Levi87

4 éve, 5 hónapja és 2 napja

ZenBook Duo brutál kemény!

válasz erre

TEchie

4 éve, 5 hónapja és 2 napja

Ez a Pro Duo nagyon durva!

válasz erre

Porthos

4 éve, 5 hónapja és 2 napja

Az óra nagyon nem tetszik, de a többi nem semmi. Főleg ez a dupla kijlező.

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 5 hónapja és 2 napja

ProArt család érdekes lett, az tetszik, a többi korrekt ráncfelvarrás. Bár a Duót nem tudom minek mutatták be, amikor már kapható!

válasz erre

login_password

4 éve, 5 hónapja és 2 napja

Komoly felhozatal.

válasz erre

Harder

4 éve, 5 hónapja és 2 napja

Van egy két érdekes termék.

válasz erre

Fikarc

4 éve, 5 hónapja és 2 napja

Egészen jó kis lineup, bár az óra nekem nem tetszik.

válasz erre