Sorozatmaraton 2021 - avagy ezeket érdemes végigpörgetni az ünnepek alatt

2021. december 23.
117.6161
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Amilyen sorozatdömping van manapság, semmi meglepő nincs abban, hogy egy átlag, dolgozó embernek egész egyszerűen nincs ideje rá, hogy lépést tartson a friss tartalmakkal. Éppen ezért tud örvendetes lenni az az időszak, amikor beköszöntenek az ünnepek, hiszen ilyenkor megannyi időnk van rá, hogy bepótoljunk néhány minőségi alkotást. Viszont hol kezdjük? Mibe érdemes belevágni a fejszénket? Ne aggódjatok, segítünk: ezeket a sorozatokat ajánljuk megtekintésre az ünnepi szezonban!


Vaják

Mi mással is nyitnánk a sort, mint a pont éppen aktuális Vajákkal. Henry Cavill főszereplésével adaptálta a Netflix a The Witcher-könyveket, de természetesen éppen annyira átalakítva, hogy újszerűnek hasson. Most futott le a második szezon, melyet szintúgy akkora rajongás övez, mint az első felvonást, ami legfőképp annak köszönhető, hogy egyértelműen érződik a szív és lélek, amivel elkészítették a sorozatot. Egészen biztosak lehetsz benne, hogy a karácsonyi időtöltés alatt nagyszerűen fogsz szórakozni a Vaják alatt, és ami külön öröm, hogy a magyar szinkron is szokatlanul minőségi lett!

Nézd nagyban ezt a videót!




Watchmen

Damon Lindelof pár éve elhozta nekünk a Watchmen-sorozatot az HBO égisze alatt. Alapvetően a képregény egy zseniális alapmű, amit aztán Zack Snyder többé-kevésbé adaptált is, viszont Lindelof úgy határozott, hogy ő nem elégszik meg egy szimpla átirattal. Éppen ezért fogta a képregény sztoriját, majd egy olyan folytatást írt hozzá, ami nemcsak, hogy tökéletesen csatlakozik az ismert alappillérekhez, de hihetetlenül jól bőviti is. Az új karakterek fantasztikusak, a régi szereplők is remekül vannak kezelve, de ami kiemeli a sorból a Watchment, az az, hogy egy olyan üzenetet ad át grandiózus formában, mely örökérvényű.



Nyerd meg az életed

A semmiből durrant be a köztudatba a Squid Game, vagy ahogy itthon ismeretes: Nyerd meg az életed. A keletről érkezett produkcióban lévő alap nagyon egyszerű, lévén adott egy kazal eladósodott, szegény ember, akik beszállnak egy őrült játszmába. Gyerekjátékokat kell teljesíteniük, és a fődíj olyannyira busás, hogy mindenki életre-halálra játszik. Mármint szó szerint, merthogy aki kiesik, azt megölik. Egy igencsak csavaros narratívával bíró szériáról van szó, amelynek már készül is a második szezonja, úgyhogy érdemes mielőbb bepótolni - ha másért nem, akkor legalább azért, hogy tudd, mi ez a nagy hype, ami övezi.



Valós halál

Abba semmiképp nem szeretnénk belemenni, hogy az Altered Carbont milyen úton-módon sikerült Valós halálra fordítani, de szerencsére csak a cím kapcsán kell értetlenkednünk. A végeredmény konkrétan egy olyan mérföldkő lett a sci-fi műfajon belül, amely úgy forradalmasította a televíziós sci-fit, mint ahogyan az imént sorolt Trónok harca a fantasy-t. Sokszor érthető módon csak kapkodjuk a fejünket, hogy ilyen vizuált képesek összehozni a sorozatok berkein belül, és gyakran megkérdőjelezhetjük azt, hogy ilyen büdzsével miként voltak képesek egy ekkora látványorgiát a képernyőkre szabadítani. Erősen javallott megnézni!



Trónok harca

Ó igen, a Trónok harca. Bár a hetedik és nyolcadik évad gyakorlatilag lejtmenetbe vitte a komplett történetet, de még így sem tudunk haragudni, tekintve hogy ez nem teszi semmissé azt, amit előtte képernyőre vittek. Sokszor egy sorozat teljes egészében nincs annyi történelmi pillanat, mint itt akár egy évadban többször is, és ez volt az a mű, mely lényegében forradalmasította a televíziózást. A Trónok harca egy olyan kaland, ami szól mindenkinek. Rengeteg izgalmas karakter, történet és miegymás várja azokat, akik beszállnak a Westerosba vezető hajóhoz, és ahhoz kétség sem férhet, hogy végül egy életre szóló élménnyel gazdagodsz.



Az Esernyő akadémia

Ha egy igazi frissítőre vágysz az ünnepek alatt, akkor Az Esernyő akadémiát ajánljuk figyelmedbe. A fiatal szereplőket fókuszba helyező sorozat jelenleg is fut, és vegyíti a dráma, a sci-fi és a fantasy elemeket is. A Watchmenhez hasonlóan ez is képregény alapján készült, és a fekete humor olyan szinten jelen van a sorozat teljes egésze alatt, hogy aki vevő erre, az egészen biztosan megtalálja a vágyait. Főként azoknak tudjuk melegen ajánlani, akik szeretnének valami szokatlant, valami nem mindennapit, valami őrültet - merthogy ezek mindegyikét egytől egyig szállítja Az Esernyő Akadémia.



A farkas gyermekei

A farkas gyermekeire talán első blikkre furán nézhetnek azok, akik már látták a sorozatot, mivel egy borzasztóan megosztó HBO-produkcióról van szó. Nagyon sok elvont elemmel dolgozik, mondhati sok esetben David Lynches művésziességet vélhetünk felfedezni itt-ott, ez pedig sokakat eltántorít - főleg azokat, akik egyébként vevőek az egyenes, lineáris, érthető sztorimesélésre. Ennek ellenére olyannyira beszippantja az egyszeri nézőt A farkas gyermekei, amire ritkán van példa, és képes a képsoraival egy életre beleégetni Calebék sztoriját az agyunkba.



Alapítvány

Egy viszonylag frissebb darabbal zárjuk a sort, nevezetesen az Alapítvánnyal. Az Apple TV+ produkció bár sokakat hasonlóan érintett, mint az imént listázott A farkas gyermekei, és az is biztos, hogy azért Isaac Asimov eredetijéhez nem ér fel (no nem mintha ez egy olyan könnyű feladat lenne), de egy elképesztő sci-fi kalandra invitál minden nézőt. Őrülten szürreális tud lenni olykor-olykor, de valahogy így kell kinéznie egy modernkori sci-finek, amely nemcsak szórakoztatni akarja a nézőjét, hanem el is gondolkodtatni. Lévén az Alapítvány ezt megoldja: vitákat képes indítani, beszélgetéseket, diskurzusokat kezdeményezni. Ez pedig ritka kincs.



Az Androgeek szerkesztősége szerint ezeket a sorozatokat érdemes megnézned az ünnepek alatt, ha még erre nem volt lehetőséged az évek során, így legalább nem fogsz kimaradni a haverok beszélgetéseiből, amikor éppen egy híres Trónok harca jelenetet idéznek, vagy amikor éppen a népszerű Nyerd meg az életedből a 456-os játékosról beszélgetnek. Ha van Neked is ötleted, mit nem szabad kihagyni semmiképpen, oszd meg velünk kommentben!

Cikkünk zárásaként pedig engedjétek meg hogy minden munkatársunk nevében Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánjunk!
5 hozzászólás

Porthos

2 éve, 5 hónapja és 14 napja

Nagyszerű kis ajánló, Alapítvány dara lesz mindenképp és az Esernyő akadémát is megnézem végre szinkronosan. mosolygó smiley

válasz erre

inkognito

2 éve, 5 hónapja és 14 napja

Alapítvány nagyon jó. Már láttam. A vajákot próbáltam megnézni de valahogy nem kötött le.

válasz erre

Direktor

2 éve, 5 hónapja és 14 napja

Perfekt. Apple tv+-is Inváziót még hozzácsapnám a magam részéről!

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 5 hónapja és 14 napja

Már ment is a kedvencekbe, imádom az ilyen cikkeket! mosolygó smiley

Vaják nekem nagyon nem adja, Nyerd meg az életed sikerét egész egyszerűen nem értem. Alapítvány nagyon igényesnek tűnik viszont!

válasz erre

Fikarc

2 éve, 5 hónapja és 14 napja

Watchmen és Alapítvány már be is van téve megnézendőbe! mosolygó smiley

válasz erre