Samsung Galaxy Tab S7+ teszt - laptop kijelző méret egy vékony tabletbe öntve

2020. november 13.
70.8471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Nem véletlen, hogy ha kijön egy telefon, egy okosóra, vagy tablet, akkor kapásból úgy asszociálunk rá, hogy potenciális Apple-rivális lehet. Az iPadekkel szemben például nehéz ellenlábast állítani, azonban a Samsung mégis rendre megpróbálkozik ezzel, most épp a Galaxy Tab S7+ képében. De a kérdés, mint mindig, most is adott: vajon sikerült-e összehoznia a dél-koreai cégnek, hogy méltó vetélytársat készítsenek, ami ráadásul még a piacon is egyedülállónak tekinthető? Az elmúlt hetekben nálunk volt az eszköz, leteszteltük, az alábbiakban pedig részletezzük a tapasztalatainkat.
 


Lássuk először a száraz, de alapvető tényeket, azaz hogy mégis miféle specifikációkkal dolgozik a rendszer. Egy Snapdragon 865+-os lapka lapul meg a gépezet szívében, másfelől pedig 8 GB RAM-ot integráltak a tervezők a kaszni alá - ezekről a későbbiekről beszélünk konkrétabban, hogy a gyakorlatban milyen teljesítményt prezentálnak. Továbbá 128 GB-nyi tárhellyel ruházták fel, hogy legyen min tárolni a különféle mentéseinket.

Egy 12,4 colos AMOLED kijelzőn figyelhetjük meg a történéseket, ami ráadásul akár 120 Hz-es képfrissítési rátával is pöröghet - hasonlóan, mint a Samsung legutóbbi okostelefonjai esetében. Maga a tablet alumíniumból áll össze, és háromféle színben csaphatunk le rá: Misztikus Fehér, Misztikus Bronz és Misztikus Fekete. Összességében mi azt mondanánk, hogy rendkívül stabil kialakítást kapott a Galaxy Tab S7+, nyilván nem betonbiztos, de abszolút szolid.

Méretes darab lett a Samsung Galaxy Tab S7+, súlyra viszont nem vészes

Méretes darab lett a Samsung Galaxy Tab S7+, súlyra viszont nem vészes


Van egy nanoSIM és egy microSD kártyafoglalat is rajta, ha esetlegesen szeretnénk bővíteni az egyébként manapság igencsak csekélynek tekinthető 128 GB-os kapacitást. Egyébiránt se nem vízálló, se nem porálló a Galaxy Tab S7+, arról meg már nem is beszélve, hogy még az aksi sem eltávolítható - persze ez utóbbi manapság minden eszköznél így van. Nyilván valamilyen szinten utóbbi érthető döntés, azonban a vízállóság talán ma már lehetne egy olyan sztenderd, amit egy ilyen árkategóriában játszó darabnál eszközölnek. A védelemről a Corning Gorilla Glass 3 gondoskodik.

Ami külön öröm, hogy az S Pen itt is jelen van, amely mágnesesen tapad a hátlaphoz, hasonlóan, mint mondjuk az iPad Prónál. A hátlapra pattintott toll egyébiránt így is töltődik, nem kell külön kábelekkel bajlódni. Azért azt sietve hozzá kell tennünk, hogy itt messze nem akkora precizitással kell számolni, mint az általunk szintén nem olyan régen tesztelt Note 20-nál, hiszen a Galaxy Tab S7+ hajlamos néha kicsit ormótlanul bevenni a húzott vonalakat, de azért más kategória a kettő. Egyébiránt a 9 ms-os válaszidő kiszolgálta minden igényünket!

Igazán komfortossá teszi a tartalomfogyasztást

Igazán komfortossá teszi a tartalomfogyasztást


Igen, tudjuk jól, hogy manapság nagyon dívik a 3,5 mm-es jack csatlakozó elhagyása, ugyanakkor mi igazán örültünk volna neki, ha nem marad ki a kompozícióról, hiszen a mai napig rengetegen használnák a friss készülékeken, ha jelen lenne. Viszont hogy következzen egy pozitívum: egyáltalán nem tudnánk nehézsúlyúnak vagy kényelmetlennek mondani a tabletet. Abszolút komfortos élményt ad át szorongatás közben, méretre is tökéletesen el van találva, habár nyilván ha valakinek az átlagtól kisebb vagy nagyobb keze van, annál már eltérő lehet a tapasztalat.

Márpedig ha van valami, ami a nehéz súlyra okot adna, akkor az a 10090 mAh-s akkumulátor. Nem, nem írtunk el egy nullát sem, és ehhez persze társul egy kőkemény üzemidő is, csakhogy az öröm teljes legyen. Folyamatos, aktív használat mellett is kibír akár egy egész munkanapot, nagyjából 10-11 órát, viszont ha csatlakoztatjuk a kicsikét a kiegészítőként szolgáló billentyűzethez, akkor ez az idő megcsappan, lévén további energiát igényel ez esetben a rendszer.

Természetesen jár hozzá az S-Pen, amely mágnesesen csimpaszkodik a hátlapon

Természetesen jár hozzá az S-Pen, amely mágnesesen csimpaszkodik a hátlapon


Akik olvassák rendszeresen a hardvertesztjeinket, azok tudják jól, hogy a hangszórókat általában "korrekt"-nek tituláljuk, nem véletlenül: a gyári hangszórók az esetek többségében pont arra jók, hogy el lehessen mondani, hogy nem maradtak ki a gépről, viszont itt kiemelkedőnek mondanánk. Négy darab Dolby Atmos hangszórót mozgósít a masinéria, mindegyik sarokban egy-egy darabot. Nemcsak, hogy elég hangos a kivitelezés, de még a basszus sem maradt ki, és bár nyilván nem veszi fel a versenyt egy normális hangszóróval, de remek volt látni egy ilyen integrált megoldást.

Mi a helyzet a kamerákkal? Nos, a Dél-Koreaiak beüzemeltettek hátul egy 13 MP-es és egy 5 MP-es lencsét, valamint egy 8 MP-es szelfimodult is. Akár a 4K 30 FPS-ben történő videózás sem lehetetlen, és összességében kijelenthetjük, hogy kiváló minőségben képes fotókat lőni a tablet. Az éjszakai és a panoráma üzemmódok sem maradtak ki, de természetesen ezeken felül is van még egy-két érdekesség, mint például a Single Take funkció, vagy a Live Focus - utóbbi természetesen az élő, folyamatos fókuszt takarja.

A 9ms-os válaszidőre nem lehet különösebb panasz

A 9ms-os válaszidőre nem lehet különösebb panasz


Tehát akkor a verdikt: elképesztő, hogy milyen erős aksit és milyen gyönyörű szép kijelzőt vetett be itt a Samsung, hiszen a Galaxy Tab S7+-nak talán ezek tekinthetőek a legnagyobb erényeinek. Nyilván zászlóshajó tablet mivoltához méltó sebességgel tölt, a 8GB RAM és a már említett Snapdragon 865+ processzor intézkedik, hogy ne érezzünk lassulásokat, de egy flagshipnél ez inkább elvárt, mintsem különleges. Ha munkagépnek készülsz használni, akkor remek vásárlás lesz, és erről a már korábban rebesgetett S Pen támogatás is gondoskodik.

Játékra nem feltétlenül ajánlanánk, több okból sem, de természetesen a piacon vannak ennél jobb alternatívák is, ha ilyen célból vásárolnál tabletet. A 3,5 mm-es jack csatlakozó hiányát egyértelmű fekete pontként jellemezzük, de ez sem vesz el a tényből, hogy egy pazar Androidos tablettel szemezünk, ami felveszi a kesztyűt az iPad Próval. Nem mondanánk egyértelműen, hogy ki is üti a trónról, mert ez barokkos túlzás lenne, ellenben szépen megfér mellette.

Aksiidőben sem kell szégyenkeznie, bírja a napot

Aksiidőben sem kell szégyenkeznie, bírja a napot


Wi-Fis és 5G-s variáns is van, és ahogyan az már kikövetkeztethető ilyenkor, az árcédula is ennek megfelelően módosul: a Wi-Fi-s verzió 334,990 forintról, míg az 5G-s változat 409,990 forintról indul a magyar árak szerint. Talán már ti is kapiskáljátok, hogy ez némileg túlárazottnak tekinthető, és ez immáron a második olyan eszköze egyhuzamban a gyártónak, amit túlárazással vádolhatunk - az előző ugyebár a Note 20 széria volt, aminél szintén hasonló következtetésre jutottunk.

A fentiek figyelembe vételével összességében ajánljuk a készüléket azoknak, akik szeretnék magas minőségben élvezni a tartalomfogyasztást, és akár annak gyártását is bizonyos körülmények között, és semmiképpen nem az almás vonalon szeretnének maguknak tabletet keresni. Androidos vonalon ugyanis ennél jobbat most nem igazán találni.
 
 • Egyéb
  6
 • Ár/érték
  6
 • Dizájn
  8
 • Hardver
  9

Közelít az ajánlotthoz

73%
8 hozzászólás

Kisfaludy82

2 éve, 11 napja

Bitang jól néz ki ez a tablet! A teszt pedig meggyőző, rettenetesen elkapott a must have érzés.

válasz erre

login_password

2 éve, 13 napja

Tablet vásárlás előtt állok. Egyelőre nem döntöttem el h android vagy ios alapút vegyek. Tetszik ez is bár nem ebben a színben.

válasz erre

Levi87

2 éve, 13 napja

Mintha az iPademet látnám Samsung felirattal!

Egyébként korrekt kütyünek tűnik, az aksi egészen bámulatos, jó cucc ez!

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 13 napja

Rohadt jók a képek! Ez a cucc meg kéne, legközelebbi cserénél biztos benne lesz a választékban.

válasz erre

Mordorer

2 éve, 13 napja

Tökéletes tartalomfogyasztó eszköz. Gyönyörűen néz ki, gondolom eléggé könnyű is, ha ki van emelve, és elég nagy a kijelző ahhoz hogy akár egy kényelmes filmmaraton is legyen vele. Bejön nagyon.

válasz erre

zender

2 éve, 13 napja

Dögös kis kütyü, igazán prémium érzet már ránézésre is. Szerintem nincs túltolva az ár, egy ilyen tablet ennyi.

válasz erre

TEchie

2 éve, 13 napja

Jól néz ki ez az androidos ipad.

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 13 napja

Bakker, ez szép nagy dög!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink