Rengeteg újítással érkezett meg a Huawei MateBook D16!

Szponzorált tartalom
2022. augusztus 29.
92.6591
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Huawei laptopok hazánkban jelenleg három variánsban érhetők el, a csúcson csücsülő X, az ultravékony MateBook és a teljesítményre kiélezett D szériák képében - utóbbi legújabb képviselője a Huawei MateBook D16 nemrégiben érkezett meg hazánkba, és rögtön több újdonságot is magával hozott.
 


A legújabb D szériás gép legfontosabb tulajdonsága, hogy minden ízében (irodai) munkára készítette fel a gyártó - ennek értelmében játékra nem is ajánlják - , így talán nem meglepő, hogy több friss fejlesztés, vagy újdonság ebben a laptopban debütál.

Az első ilyen szembetűnő ismertetőjegy a megújult képernyőarány és annak mérete. Bár a D16 maga egy 15,6 colos eszköz, a képernyő mégis egy 16:10 képarányú, 16 colos gépnek megfelelő kijelzőt kapott, ezzel pedig több mint 90%-os hasznos képernyőfelületet kapunk. A Huawei Fullview Display további előnye, hogy 100% sRGB széles színtartományt biztosít, mindezt 300 nites fényerővel, 1920X1200-as felbontású, tükröződésmentes felülettel.

A Super Device nagyon könnyű munkát tesz lehetővé

A Super Device nagyon könnyű munkát tesz lehetővé


Kicsit lejjebb tekintve látható az újabb változás: Huawei laptopban mindezidáig nem volt numerikus billentyűzet, nos ez most megváltozott. Ráadásul négy funkciógombot is kaptunk fölé, ezek közül külön kiemelendő az AI Search, aminek különlegessége, hogy nem csak a gépen kereshetünk vele, hanem az összes csatlakoztatott eszközön!

Ami ráadásul soha nem működött ilyen nagyszerűen, megérkezett ugyanis a Super Device, ami a share nagyon komoly továbbfejlesztése. Az új funkció segítségével - szinte - minden Huawei eszköz hihetetlenül egyszerűen képes egymással kommunikálni és együttműködni. A képernyő megosztása, kiterjesztésre egy tabletre vagy épp a táblagép használata rajzeszközként - ehhez semmit nem kell tenni, csak egyszer csatlakoztatni őket, a funkció onnantól működik.

De a telefon használatához sem kell azt magát a kezünkbe venni, hiszen egy telefonhívás lebonyolítása mellett az sem okoz problémát a rendszernek, hogy a mobilon található appokat futtassuk a laptopon, ráadásul rögtön akár több ablakban is! Mindezt tetézi a telefon feloldása, amihez elég a laptop kamerájába néznünk, vagy éppen az egészen magától értetődővé váló fájlmegosztás - egészen elképesztően működnek együtt az eszközök.

Huawei laptopban először van numerikus billentyűzet, felette az AI Search dedikált gombja

Huawei laptopban először van numerikus billentyűzet, felette az AI Search dedikált gombja


Napjainkban különösen kiemelt szerep jut az online meeting megkönnyítésének, hiszen a home office elterjedése megannyi kihívást hozott magával. A D16-ban több olyan funkció is megjelenik, amely ennek az egyszerűbbé tételén szorgoskodik, az egyik legfontosabb újítás, hogy a Huawei új eszköze natívan tudja maszkolni a hátteret a kamera használata során, így nem vagyunk ráutalva az adott szoftver virtuális háttér kínálta lehetőségekre.

De nagyon fontos megemlíteni a továbbfejlesztett mikrofonkezelést, ami nevet is kapott - ez lett az AI Sound: ez három féle módban is működhet, mindegyikük közös tulajdonsága hogy mesterséges intelligencia segítségével teszi jobban hallhatóvá a hangunkat. A megoldás csúcspontja a személyes hangjavítás, ami az összes körülöttünk található emberi beszédet kiszűri, hogy csak a mi hangunk legyen érthető.

Minden irodai asztalon remekül fest a Huawei MateBook D16

Minden irodai asztalon remekül fest a Huawei MateBook D16


Az újítások sora azonban itt még messze nem ért véget, bizonyára az egyik legjobban kedvelt fejlesztés lesz a Huawei Metaline Antenna, aminek jellemzője, hogy gyenge wifi jel esetén akár több mint 50%-kal nagyobb letöltési sebességet képes biztosítani az eszköznek!

Az már csak hab a tortán, hogy a laptophoz csomagolt 65W-os töltő SuperCharge technológiát is kapott, ami azt jelenti, hogy a mobilunkat, tabletünket is nagy sebességgel tudjuk vele tölteni, így vége az utazásokon több töltő cipelésének, elég lesz mostantól minden eszközhöz egy! Ráadásul a mérete is zsugorodott, 30%-kal kisebb mint az előd.

Ami pedig a rengeteg fejlesztést és újdonságot megkoronázza, hogy a 12. generációs Intel Core processzorral (ami akár i7 is lehet) szerelt fémházas Huawei MateBook D16 két változatban érhető el hazánkban, az i5-ös verzió 399.990, az i7-es pedig 499.990 forintba kerül, ami rendkívül erős ár / érték aránynak felel meg.

Ez a cikk egy szponzorált tartalom / PR cikk, amely nem feltétlenül az Androgeek szerkesztősége által készített tartalom.

Huawei MateBook D16 nemrégiben érkezett meg hazánkba, és rögtön több újdonságot is magával hozott. '>