Outlast teszt

2013. szeptember 10.
10.5191
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a cikk a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
A nemrégiben napvilágot látó új pszicho-horror játék, ami az Outlast nevet viseli.

Egy kis ízelítő itt az elején:

Mint már azt megemlítettük, egy horror játékról van szó, ami nem a gyilkolásról szól, mint a legtöbb. Az Outlast inkább a túlélésről, a rejtélyek felderítéséről szól többek közt, és a rejtőzködés is főbb támpont mivel, ha nem megfelelően bujkálunk, vagy rossz időben rejtőzködünk el, nagyon megüthetjük a bokánkat.A játék történetéről foglaljunk össze néhány mondatot:

A Mount Massive elmegyógyintézet látogatjuk meg egy kíváncsi újságíró Miles Upshur szerepében. De vajon miért?

A Murkoff Corporation vállalat újra megnyitotta az óriás kapuit az intézetnek. Mivel kísérleteket és kutatásokat akar benne végezni és ez szemet szúrt főhősünknek egy újabb sztorihoz. Az intézet borzalmas és kínzó hangokat nyög ki magából és ezt már a megérkezéskor, észlelhetjük. Segítségünkre lesz egy kamera, amire a sötétben látáshoz szükségünk is van de, viszont ez csak akkor fog működni, ha van elemünk (Leginkább műszaki eszközöknél keresd). Viszont többet nem árulnák el, ez maradjon meglepetés a számotokra.

Grafikáról:

A játék alatt a jól ismert Unreal 3 grafikai motor dübörög, de viszont nem valami nagy szám hisz vajuk be a Red Barrels nem a kinézetre hajtott, hanem az effektekre. Hiszen a félelem és a rettegés volt a főbb célpont a játék alkotásakor.

Effektek és hanghatások:

Szóval a hangok és a jump-scare együttese nagyon jól meg lett csinálva és tényleg olyan helyeken vannak elszórva ahol nem is számítanánk rá. De egyéb hangi hatások is nagyon jól debütáltak a játékban.Pozitív és negatív vélemény:

Személy szerint szeretem az e fajta horror túlélős játékokat, ezért örültem is, hogy meg jelent végre az Outlast. Véleményem szerint a játék nagyon összeszedett, mint történetileg, mint játék élményileg. Amit én pozitívum ként könyveltem el az hogy, itt a mi részünkről nem a gyilkolás hanem a kutatás és legfőképp a túlélés a szerepünk. Az viszont, hogy nem lesz fegyverünk csak kameránk, ezt venném pozitív és negatívumnak, senki ne ijedjen meg emiatt hiszen ez fogja megadni az élmény sava borsát. Pozitívum közzé még ugye a hangeffekteket sorolnám, ami nekem nagyon  tetszett és szerintem másoknak is. De térjünk át máris a negatívumokra.

Hát nem szívesen írnák a játékhoz negatív jelzőket, de muszáj mivel nem minden arany, ami fénylik. A játék megjelenésekor rengeteg hibát észlelhettünk az indításkor, a játék sokszor dobott ki minket, ha éppen videó következett ezért a beállításokban át kellett állítani pár dolgot. Személy szerint nekem a negatívum leginkább az, hogy a játék elején lelövik a történetet, elég hamar az orrunk alá dörgölnek néhány fontosabb információt, és hogy milyen szörnyetegekkel fogunk találkozni.Az Outlastot megvásárolhatjátok Steam-en 19.90?-ért az alábbi linken.

Gépigény:
Minimum

CPU: 2.2 GHz Dual Core CPU

RAM: 2 GB RAM

VGA: 512 MB NVIDIA GeForce 9800GTX / ATI Radeon HD 3xxx series

DX: 9.0c

OS: Windows XP / Vista / 7 / 8 - 64 bits *

HDD: 5 GB available space

Hang: DirectX Compatible

Hálózat: Broadband Internet connection

 

Ajánlott

CPU: 2.8 GHz Quad Core CPU

RAM: 3 GB RAM

VGA: 1GB NVIDIA GTX 460 / ATI Radeon HD 6850 or better

DX: 9.0c

OS: Windows Vista / 7 / 8 - 64 bits

HDD: 5 GB available space

Hang: DirectX Compatible

Hálózat: Broadband Internet connection
 

      %
      nincs még hozzászólás