Itt az iPhone 14, a Watch Series 8 és az AirPods Pro 2 - magyar árak, megjelenési dátumok!

2022. szeptember 07.
85.3291
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az Apple idén is a szokott idő környékén, esetünkben szeptember 7-én, magyar idő szerint este 19 órakor tartotta meg az első őszi keynote-ját, amelyen bemutatkoztak az új iPhone modellek, a Watch Series 8 egy plusz variánssal, a továbbfejlesztett AirPods Pro 2 - de One More Thing nem jutott a végére. Lássuk, mi mindent mutatott be ma az Apple, itt vannak a magyar árak és a megjelenési dátumok is!
 iPhone 14

Valószínűleg nem okoz senkinek meglepetést, hogy megérkeztek az iPhone 14 modellek, amelyek között az 5,4 hüvelykes mini már nem található - ezt a vártnál gyengébb fogyás miatt hagyhatta el az Apple. A Max név megszűnt, helyette visszatért a Plus. Összesen négyféle iPhone érkezett, az iPhone 14 6,1 hüvelykes, az iPhone 14 Plus 6,7 hüvelykes, iPhone 14 Pro szintén 6,1 hüvelykes és az iPhone 14 Pro Max is szintén 6,7 hüvelykes kijelzőt kapott.

Bár a kisebbik modellek nem, az iPhone 14 Plus és az iPhone 14 Pro Max azonban a vártaknak megfelelően megkapta notch helyett a jóval kisebb, ovális alakú kivágást (Dynamic Island), ezzel sokaknak nagy örömet szerezve. Tulajdonképpen ez nem is egy kivágás, két külön lyukról van szó, aminek a hátterét szoftveresen összekötötték, mégpedig azért hogy nevéhez hűen nagyon ögyesen használják értesíítések és egyéb információk megjelenítésére. A két kivágás közötti részen a kamera és a mikrofon használatát jelző értesítések kaptak helyet. Ráadásul ezt a kivágást nagyon okosan használja az iOS, megjelenít ezen a részen értesítéseke például.Az iPhone 14 Pro modellekbe ProMotion kijelzők kerültek, amik 1 Hz-től 120 Hz-ig tudják dinamikusan változtatni a képernyőfrissítést. Az új készülékek továbbfejlesztett, a 12 helyett most már 48 megapixeles széles látószögű Ultra Wide hátlapi kamerával érkeznek - ezért 21 százalékkal nagyobb is lett -, az előlapi TrueDepth kamera f/1.9-es rekesznyílással és autófókusszal frissült.

Az iPhone modellek 1200 nites, az iPhone Pro modellek 2000 nites kijelzőt kaptak.

Bár iPhone-ok esetében nem igazán szoktunk memóriát emlegetni, érdekesség hogy minden modell 6GB RAM-ot kapott - a Pro és a Pro Max esetében a jelenlegi csúcs LPDDR5, míg a normál készülékek esetében a LPDDR4X lesz a vason, de kommunikáció terén is több fejlesztés történt, az első fecske, hogy megérkezett a WiFi 6E támogatás.

Itt az iPhone 14, a Watch Series 8 és az AirPods Pro 2 - magyar árak, megjelenési dátumok! - 2. kép

Ami viszont sokkal fontosabb, hogy az új készülékeket a Qualcomm Snapdragon X65 10 Gigabit 5G modemével szerelték. Ennek segítségével bizonyos műholdkapcsolati funkciók is elérhetővé váltak, ezt az Apple vészhelyzeti funkciókra fogja használni a telefonokban.

Így lehetővé válik a felhasználók számára, hogy vészhelyzetekben szöveges üzeneteket küldjenek, és a készülékek olyan területeken is kommunikációképesek maradjanak, ahol nincs mobil lefedettség, értesíteni képesek a mentőcsapatokat ha valahol ott ragadtunk. A szolgáltatás fizetős és egyelőre csak Észak-Amerikában áll rendelkezésre.

Ahogy az órába, úgy az iPhone-okba is megérkezett a Crash Detection, tehát a baleseti vészhelyzet érzékelése.

Érdekes lépés a cégtől, hogy az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus a tavalyi A15-ös chipet kapták meg, míg a Pro verziókba A16-os chip jutott - ezzel egy új stratégiát alkalmaz az Apple, hiszen elválasztja a modelleket egymástól. Kijelenthetjük, hogy a normál modellek inkább egy iPhone 13S modellnek felelnek meg.

iPhone 14 magyar ár: 449.990 - 629.990 Ft
iPhone 14 Plus magyar ár: 499.990 - 679.990
iPhone 14 Pro magyar ár: 569.990 - 869.990 Ft
iPhone 14 Pro Max magyar ár: 629.990 - 929.990 Ft

Az új iPhone-ok megjelenése szeptember 16-án esedékes (az iPhone 14 Plus október 7-től), az előrendelés szeptember 9 14 órától él.


Watch Series 8

A vártnak megfelelően háromféle új Apple Watch modellt mutatott be a cég, megérkezett természetesen az Apple Watch Series 8, érkezett egy frissített Apple Watch SE, és debütált a legnagyobb újdonság is, az Apple Watch Ultra.

Ez utóbbi kifejezetten a szabadidejüket aktívan töltők valamint a hivatalos és hobbi sportolók számára ajánlott készülék. A robosztus, 49mm-es ház jelentősen nagyobb a normál Watchokhoz képest, az óra burkolata a normál Watch-okkal ellentétben titánötvözet borítást kapott, ami még jobban ellenáll a külső hatásoknak, emellett pedig törhetetlen kijelzőt ígér az Apple.Az Ultra dizájnjában is elüt a megszokott modellektől, amelyek gyakorlatilag ugyanúgy néznek ki mint eddig. A méretek továbbra is 41mm és 45mm változatban érhetők el, a teljesítmény pedig semmit nem fejlődött az Series 7-hez képest - kivéve persze az új funkciókat. Az Ultra verzió értelemszerűen nagyobb kijelzőt is kapott, a megszokott 1,9 col helyett 2 colos a mérete, amely helyet a fitnesz funkciók elhelyezésére használ a cég.

Több speaker és mikrofon is jár a legnagyobb Watchoz, ahogy külön speciális, többfunkciós tekerő is, és helyet kapott egy "sziréna" is a hardverek között. A szíj is speciális természetesen, és sokkal erősebb GPS-szel szerelték, funkcióiban pedig leginkább a Garmin óráinak akarnak vele odacsapni.

A Series 8 több új szenzort kapott, ezek közül kiemelendő a testhőmérséklet-érzékelő, amely a jelenlegi helyzetben különösen fontos funkció, a testhőmérsékletet alvás közben minden 5 másodpercben méri. Az akkumulátoridő a gyártó szerint Ultra esetében 36 órás normál üzemben, csökkentett üzemmódban pedig 60 órát biztosít, ezért nyugodtan elindulhatunk akár egy kétnapos túrára is külön töltő nélkül. Ehhez a low power mode is hozzájárul, amoi akár 50%-nál képes aktiválódni.

Itt az iPhone 14, a Watch Series 8 és az AirPods Pro 2 - magyar árak, megjelenési dátumok! - 3. kép

Az órákba bekerült egy ütközésfigyelő funkció, amely autós közlekedés esetén aktív, és ha olyan mértékű hirtelen sebességcsökkenés történik, ami egyértelműen balesetre utal, az óra segélyhívást képes intézni a megfelelő szervek felé.

Apple Watch Series 8 magyar ár: 209.990 Ft-tól
Apple Watch SE2 magyar ár: 129.990 Ft-tól
Apple Watch Series 8 Ultra magyar ár: 419.990 Ft-tól

Az új Apple Watch-ok szeptember 16-án jelennek meg (az Ultra 23-án), a készülékek már előrendelhetők.


AirPods Pro 2

Az Apple bemutatta az AirPods Pro 2-t is, amelyre már feltehetően igen sokan vártak, és bizton állítható, hogy megérte a türelem. Az AirPods Pro 2 megkapta a következő generációs H2 chipet, ami sokkal jobb (egész pontosan kétszeres) adaptív zajszűrést biztosít. Emellett az új füles immáron támogatja a Bluetooth 5.2-t is, a zenelejátszás és a hanghívások is jelentősen jobb minőséget ígérnek, köszönhetően a friss LC3 hangkodeknek.Itt az idei év nagy újítása minden fülesnél, a Spatial Audio sokkal kiterjedtebb, térbeli hangzást biztosít. A touch control új vezérlést tesz lehetővé, a lejátszás pedig egy feltöltéssel 30 óra zenehallgatást tesz lehetővé.

Az új eszköz tokja kapott egy hangszórót is, amellyel könnyebben megtalálható, ha netán elhagytuk, illetve jelezni tud ha nagyon lemerül az aksi. Mostantól az Apple Watch töltője is használható töltésre.

AirPods Pro 2 magyar ár: 124.990 Ft

Az új Airpods Pro 2 szeptember 23-án érkezik, az előrendelés szeptember 9-én indul.


A teljes Apple Event 2022 itt nézhető vissza:

7 hozzászólás

zender

1 éve, 4 hónapja

Iszonyat durva hogy a fos forint miatt megint mekkora drágulás van.

Pedig az új noccs (bocs, sziget ) igen király lett.

válasz erre

Porthos

1 éve, 4 hónapja és 2 napja

Az óra ára fájdalmas, 260 ez okosóráért szerintem nagyon de nagyon sok, az iPhone-ok áránál is drasztikus, főleg a tavalyi chipes verzió vicc ennyiért.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 4 hónapja és 3 napja

Rendesen kinyírta a **** forint az árakat. Ez nagyon durva.

válasz erre

petrovicsz

1 éve, 4 hónapja és 3 napja

Azok az árak!!!!! Kicsit elszállt minden.

válasz erre

inkognito

1 éve, 4 hónapja és 3 napja

Kemény felhozatal, főleg az ultra! Brutál!

válasz erre

TEchie

1 éve, 4 hónapja és 3 napja

Komoly lineup lett. A Dinamyc Island (de hülye név baszki ) szerintem sokunkat meglepett.

válasz erre

Levi87

1 éve, 4 hónapja és 3 napja

Sajnos meglepetés nem jutott de az új notch rohadtul meglepett, az igen komoly lesz.

válasz erre